Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 feb 2017 - Anul XXII, nr. 43 (6459)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Cine-a stat trei ani la ruşi.,Nu poate gândi ca Bush!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vine o vârstă când fizionomia spune totul despre om. Spune totul, trădează totul. Toate informaţiile despre mintea şi sufletul proprietarului se scriu citeţ şi involuntar pe moacă.

În această linie, aţi remarcat ce faţă de rusoaică are Turcăniţa? Bineînţeles că da, pentru că aveţi un spirit de observaţie în afara oricărei tăgăduieli. Zici că e Nataşa, nu Raluca, într-atât este de potrivită pentru un rol în vreo piesă scrisă de marii autori Cehov sau Putin. Dar ar fi şi mai potrivită – chiar minunată – pentru partitura unei femei staliniste, eventual gardian într-un lagăr din Siberia. Sau pentru partitura unei liberale de formă, infiltrată pentru a trage strategic cu urechea în principalul partid de opoziţie din România. Nu râdeţi, c-au mai fost şi alţii.

De pe boticul acela al ei – ale cărui calităţi sunt bine cunoscute şi apreciate de un expert ca Toader Stolojan – te-aştepţi oricând să iasă o teză de-a lui Lenin, un citat din Hruşciov, o ameninţare fesebistă sau măcar o înjurătură extraordinar de spurcată.

Surpriza mai mare vine citind cv-ul acestei Nataşa-Raluca, de unde aflăm că dânsa a zăbovit cu adevărat la Moscova, sub pretextul studiilor. Unde n-a stat o lună – deşi ar fi fost mult şi-o lună – ci trei ani. Între 1993 şi 1996. S-a ales de acolo, ca o competenţă profesională la vedere, cu diploma de ”rusă comercială”. Că ruşii sunt tari la comerţul cu vodcă şi alte soiuri de muniţie.

Parcă pentru a ne confirma cât de bătuţi în cap sunt, pe o astfel de insă s-au găsit liberalii s-o pună şefă pe ţară. Şi tocmai după experienţa cu madam Gorghiu. Dar măcar aia era periculoasă prin prostie, nu ca asta.

Îmi vine în minte un slogan care se striga pe la începuturile lui Iliescu în capul ţării. L-am găsit în colecţiile de ziare. Zice aşa: ”Cine-a stat cinci ani la ruşi / Nu poate gândi ca Bush!”

E drept, spre deosebire de Iliescu, Raluca a stat doar trei ani la ruşi. Ani în care a tras tare, nu s-a jucat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cine-a stat trei ani la ruşi.,Nu poate gândi ca Bush!.
 Vizualizări articol: 2072 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 10 voturi
Cine-a stat trei ani la ruşi.,Nu poate gândi ca Bush!4.6510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Dovleci pane, umpluți Dacă ne plac deopotrivă dovleceii pane și cei pregătiți la cuptor cu brânză, dacă îi vrem deopotrivă crocanți, dar și lipicioși și moi, iată o combinație care poate deveni în câteva minute preferata noastră pentru o... Citeşte