Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 feb 2017 - Anul XXII, nr. 43 (6459)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tranzacţie

Omul de afaceri Arcadie Plămadă a cumpărat clădirea Poştei din Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Clădirea Poştei din Rădăuţi a fost achiziţionată de omul de afaceri Arcadie Plămadă, administratorul SC Obcina SA. Plămadă a participat la licitaţia organizată la Bucureşti de Compania Naţională Poşta Română şi a avut a doua ofertă ca valoare.

Prima ofertă, în valoare de peste 700.000 de euro, a fost propusă de un alt om de afaceri din Rădăuţi, numai că acesta s-a retras. În aceste condiţii, licitaţia a fost adjudecată de Arcadie Plămadă, care are termen până pe 17 aprilie să achite 417.000 de euro. Mai exact, omul de afaceri din Rădăuţi mai are de plătit circa 389.000 de euro, diferenţa fiind garanţia de participare, în sumă de 126.000 de lei, deja achitată.

Trebuie spus că sediul Poştei din Rădăuţi se află chiar în centrul municipiului, vizavi de Magazinul General, complex care este deţinut, de asemenea, de Arcadie Plămadă, împreună cu fratele său, Velu Plămadă. Lângă vechiul sediu al Magazinului General, fraţii Plămadă au construit un corp de clădire nou, construcţie care a stârnit mai multe controverse, deoarece nu ar fi avut în regulă toate actele, respectiv autorizaţia de construcţie.

Arcadie Plămadă este acelaşi om de afaceri care în cursul anului 2015 a negociat intens pentru a cumpăra Magazinul Bucovina din centrul municipiului Suceava. La un moment dat tranzacţia părea bătută în cuie, dar se pare că totul a căzut după ce proprietarul clădirii, firma Altex, nu a reuşit să despartă creditul de 15 milioane de euro luat de la bănci şi cu care avea girate mai multe imobile din ţară, printre care şi cel din Suceava.

De numele lui Arcadie Plămadă se leagă şi achiziţia fabricii de bere de la Solca. În cele din urmă, fabrica de la Solca i-a fost luată omului de afaceri, dar nu înaintea unui lung proces şi a unui dosar penal în care Arcadie Plămadă a fost acuzat că a distrus un monument istoric. În final, afaceristul a fost absolvit de toate acuzaţiile, dar asta nu l-a ajutat să păstreze fabrica de bere de la Solca. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Omul de afaceri Arcadie Plămadă a cumpărat clădirea Poştei din Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 10864 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Omul de afaceri Arcadie Plămadă a cumpărat clădirea Poştei din Rădăuţi4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Dovleci pane, umpluți Dacă ne plac deopotrivă dovleceii pane și cei pregătiți la cuptor cu brânză, dacă îi vrem deopotrivă crocanți, dar și lipicioși și moi, iată o combinație care poate deveni în câteva minute preferata noastră pentru o... Citeşte