Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 feb 2017 - Anul XXII, nr. 43 (6459)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Al patrulea din Suceava

Undă verde pentru construirea unui nou LIDL, în Zamca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Construirea unui nou magazin LIDL în municipiul Suceava, în cartierul Zamca, unde nu este nici un alt hipermarket, a primit „undă verde” din partea Consiliului Local, întrunit ieri în şedinţa ordinară a lunii februarie.

Numai că, spre deosebire de şedinţa anterioară, din noiembrie 2016, în care aceeaşi investiţie a primit un „Nu” categoric, documentaţia de realizare (Planul Urbanistic de Detaliu) a fost schimbată, fiind aduse o serie de îmbunătăţiri semnificative, favorabile cetăţenilor Sucevei.

Principala modificare vizează amenajarea unui amplu sens giratoriu la intersecţia străzilor Zamca şi Mărăşeşti, o parte urmând să fie făcut pe domeniul public al municipalităţii, iar o parte pe terenul celor de la LIDL, cedat special în acest scop.

Zona carosabilă a sensului giratoriu care trebuie amenajat acolo va avea o deschidere de 5,4 metri, încât va permite trecerea simultană a două autovehicule, în acelaşi timp.

Mai mult, toate lucrările de amenajare a circulaţiei rutiere şi pietonale, precum şi alte lucrări care se vor executa pe domeniul public se vor face pe cheltuiala celor de la LIDL, iar lucrările de construire a centrului comercial de tip supermarket se vor realiza abia după ce sunt făcute investiţiile de reglementare rutieră, idee pe care a insistat viceprimarul Lucian Harşovschi.

Aceste condiţii au fost introduse în proiectul de hotărâre adoptat ieri de Consiliul Local, încât întâi se vor rezolva problemele de circulaţie din acea zonă şi abia apoi vor începe lucrările de amenajare a supermarketului, care, altfel, ar fi sporit disconfortul cetăţenilor.

Planurile de construire a noului LIDL, în locul fostei UGIRA, pe cei 6098 de mp de teren eliberat de construcţii, includ amenajarea a aproximativ 90 de locuri de parcare, căi de acces, spaţii verzi pe 333 mp, dar şi a două guri de intrare-ieşire, una pe strada Zamca şi alta pe Mărăşeşti.

Anterior, refuzul categoric al aleşilor locali suceveni a fost motivat de lipsa unor măsuri eficiente de sistematizare rutieră, astfel încât zona respectivă, foarte aglomerată de obicei, să nu fie şi mai mult afectată de această investiţie, care va reprezenta cu siguranţă un element de atracţie pentru un număr mare de potenţiali clienţi, fiind singurul supermarket din acest cartier.

Alte magazine LIDL sunt deschise la baza cartierului Obcini, pe Calea Unirii – în zona Bazarului şi în Burdujeni, la ieşirea spre Botoşani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Undă verde pentru construirea unui nou LIDL, în Zamca.
 Vizualizări articol: 6741 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Undă verde pentru construirea unui nou LIDL, în Zamca5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Dovleci pane, umpluți Dacă ne plac deopotrivă dovleceii pane și cei pregătiți la cuptor cu brânză, dacă îi vrem deopotrivă crocanți, dar și lipicioși și moi, iată o combinație care poate deveni în câteva minute preferata noastră pentru o... Citeşte