Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 mai 2015 - Anul XX, nr. 114 (5926)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Opritoarea de muci a lui Dragnea a coborât în bernă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În categoria opritoarelor de muci româneşti, pe primul loc ca faimă se clasează aceea a lui Ion Ţiriac. Fără discuţie, ea poate fi folosită şi ca burete de duş, şi ca badana de dat cu var, şi ca pilotă, când fostului tenismen i se face friguţ şi nu are la îndemână vreo copilă cu funcţie calorică. Din ea, se poate confecţiona o pereche de blugi aproape americani.

A doua opritoare de muci, prezentă şi ea în absolut toate clasamentele româneşti, este aceea din patrimoniul lui Dragnea. Floaca de sub năsetele acestuia trebuie privită nu ca o simplă adunare de peri gri şi aspri, mai mult sau mai puţin aspectuoşi. Ci ca un arbore umbros, la adăpostul căruia s-au petrecut cele mai incredibile învârteli din lumea şmecherilor pesedişti.

După cum ştiţi, justiţia noastră a reuşit zilele precedente să mai rărească flocii din opritoarea de muci a lui Dragnea. Prin această defrişare penală, ea are acum un aspect de blană năpârlită, care nu-l mai împodobeşte pe purtător, ci îl face ca un soi de motan scăpat, cu chiu cu vai, dintr-o chelfăneală soră cu moartea. Dac-ar găsi oleacă de vopsea neagră prin debara, opritoarea de muci a lui Dragnea ar putea fi confundată cu un drapel funebru.

Dragnea ne umblă zilele astea la sentiment. Şi zice un fel de romanţă, cum că, din cauza procesului său penal, i s-a prăpădit inegalabilul frate. Mort de inimă rea.

Desigur, pierderea este destul de imensă, dar îl consolăm, anunţându-l că şi dintre cei dragi nouă s-au tot prăpădit, din cauza sa, a lui Ponta, a lui Lungu şi a altor dihănii pesediste.

Nu înţeleg un lucru: dacă era aşa de îndurerat şi inima îi sângera, ce căuta la nunta fiicei lui Nichita, de-acum opt luni? De ce rânjea ca un potlogar, căruia de nimic nu-i păsa? De ce a dansat de i-au ieşit monturile de neam prost prin pantofii prea fini pentru el?

Sau o fi dansat de durere, ca grecul Zorba, alt mustăcios celebru?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opritoarea de muci a lui Dragnea a coborât în bernă.
 Vizualizări articol: 1495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Opritoarea de muci a lui Dragnea a coborât în bernă4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Copane de curcă (oltenească) la tigaie (rețeta lui Tudor Gheorghe) Fusei in Oltenia! Luai cu mine o papornita si-o umplui cum se putu mai bine cu retete si sfaturi culinare de prin cuhniile de pe Jii si de pe Olt. N-o batui - Oltenia, frate-miu! - pe tot intinsul, si nu intrai prin toate curtile, si nu cautai prin... Citeşte