Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 ian 2014 - Anul XIX, nr. 19 (5528)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


E scris pe huiduieli „unire”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Se vede că mai rămăseseră prin cămări vreo zece mii de porţii de fasole cu cârnaţi neconsumate de la sărbătorile populare ale Crăciunului şi Revelionului, care abia s-au mântuit. Pentru a nu fi aruncate la şobolanii vagabonzi, ele au fost reîncălzite, acompaniate cu murături şi distribuite la sărbătoarea Zilei Unirii. Împreună cu vin fiert, să lunece corespunzător pe gât. În 20 de minute, au fost gata.

Parcă sunt experimentele pe care Pavlov le făcea cu robotizatul său câine. De câte ori vine în calendar ziua câte unui eveniment istoric leşietic, care nu le mai spune nimic românilor de azi, el este asociat cu o puternică salivaţie. O salivaţie pe care o putem numi „patriotică”. În loc de şervet pentru şters la gură, se foloseşte drapelul ţării. E fin, de mătase.

Manifestaţia de anul ăsta a adunat la Iaşi crema politică românească. O cremă politică asemănătoare mai curând cu nişte zoaie, bune de aruncat pe calea fără întoarcere a canalizării. Te uiţi la ei, cum se adună ca nişte molii, gata să guste din pânza drapelului. Jegoşii care azi suie la tribună, mâine vor urca treptele puşcăriei. Unul câte unul.

Cum era de aşteptat, s-a huiduit mult în timpul discursurilor oficiale. Parcă ce altceva poţi să faci, când îţi cuvântează alde fostul preşedinte suplinitor Antonescu sau viitorul dungat Nichita? Decât să huidui, să huidui şi să huidui, până te pârjolesc plămânii.

Ilustrativ în privinţa unităţii dintre cetăţenii români e şi cafteala spontană, care a ieşit între câţiva patrioţi cu puncte de vedere diferite. Unii cu pancarte referitoare la Roşia Montană, alţii cu cearşafuri scrise în spiritul revoltelor kaghebiste de la Pungeşti. Fiecare în funcţie de seviciul secret care scoate banii la bătaie să-i plătească.

A mai trecut un 24 ianuarie, deci. Încă o zi a unirii principatelor a lăsat în urmă o mahmureală gratuită. Bună tare a fost ideea masoneriei româneşti de ieri de a uni cele două principate române. Aşa mai ieşim şi noi oleacă din amorţeală. Altfel, grozav ne-am mai plictisi.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului E scris pe huiduieli „unire”.
 Vizualizări articol: 2034 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
E scris pe huiduieli „unire”5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo trimis de
(27 ian 2014, 14:47:29
Chestia cu presedintele suplinitor Antonescu e cea mai tare...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei