Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 apr 2012 - Anul XVII, nr. 85 (4990)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Zaharicale cu iepuraşi de Paşti, primite de la inşi porcini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Văd că iară i-a apucat pe candidaţii la primării şi la cele două camere parlamentare – de ce oare nu se fac trei sau patru camere, să încapă mai mulţi? - marea dragoste de noi. E un fel de streche sentimentală care-i muşcă de coarda sensibilă. O coardă a cărei existenţă nici nu s-ar presupune, judecând după aspectul lor atâta de porcin, că zici că-s ieşiţi acum cinci minute din combinatul de creştere şi îngrăşare.

Venind Paştele, mi-am găsit din nou cutia poştală gravidă cu lapţii ipocriţi ai acestor vânători de zestre electorală. Sărmana mea cutie poştală n-o mai păţise de dinainte de Crăciun, când fusese însămânţată de aceiaşi bengoşi creştini.

Nişte creştini de nota zece, cum ar putea fi ei numiţi la prima vedere. Sau nişte „cretini” de nota zece, cum s-ar zice la a doua vedere. Pentru că nimeni nu mai crede în zaharicalele pe care ei le îndrugă pe cartonul ăla lucios şi inutil, unde-şi tipăresc felicitările.

Din start, nici ei nu cred. Dar aşa au văzut prin lume că se face.

E ca şi cum hoţul de buzunare le-ar ura sănătate celor din buzunarul de unde se aprovizionează prin furt. E ca şi cum violatorul le-ar transmite fericire viitoarelor sale victime, în care-şi introduce scârbosul mădular. E ca şi cum proprietarii băncilor le-ar dori prosperitate celor pe care mâine îi vor lăsa în stradă, fiindcă nu mai au cu ce-şi returna creditele.  

În aceeaşi linie paradoxală se înscriu şi felicitările trimise de primarii oraşelor, dar aici făcătura e şi mai flagrantă. Fiindcă zecile de mii de ilustrate vopsite pestriţ ca ouăle de Paşti, pe care cetăţenii le găsesc în cutiile poştale de acasă, sunt cumpărate chiar din bănuţii lor vărsaţi la buget. Şi chiar de-ar fi din banii personali ai domnului premare, numai cinstit nu-s ei făcuţi.

Oameni serioşi, care se ţin de dulcegării ieftine din astea, scrise pe nişte cartoane cu moşi crăciuni şi cu iepuraşi, în care nimeni nu mai crede.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zaharicale cu iepuraşi de Paşti, primite de la inşi porcini.
 Vizualizări articol: 1226 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Zaharicale cu iepuraşi de Paşti, primite de la inşi porcini5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Eh... trimis de
(11 apr 2012, 18:38:05
domnu sireteanu vrei dumneata sa scrii acid dar cam amesteci lucrurile si esti si inconsecvent: dupa un titlu in care ii numesti porci pe anumti domni citesc ca cutia poatala era plina de lapti acestor ipcriti, ori eu stiu de la zoologie ca laptii sunt depusi de pestii masculi nu de catre porci...apoi ii numesti porci si apoi spui ca sunt vanatori, ori porcul intotdeauna a fost vanat....of,of,of . avea dreptate eminescu: e usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune, INSIRAND CUVINTE GOALE, ce din coada au sa sune...
2.   Erata... trimis de
(11 apr 2012, 18:39:13
cutia postala era plina de laptii acestor ipocriti

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei