Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 mar 2012 - Anul XVII, nr. 65 (4970)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Chevrolet ocupă primul loc în topul mașinilor sport din SUA

Chevrolet este marca de autovehicule performante preferată din S.U.A., o treime din autovehicule în 2011 fiind modele Camaro sau Corvette. Anul trecut, Chevrolet a avut o cotă de 37% din piaţa autovehiculelor sport, înregistrând un număr de 88.249 de autovehicule Camaro vândute, surclasând cu peste 18.000 de unităţi modelul concurent direct Ford Mustang. Se estimează că această diferenţă va crește odată cu lansarea în această lună a noului Camaro ZL1 în Statele Unite ale Americii.

În 2011, Chevrolet a deţinut 28% din piaţa autovehiculelor sport de lux, cu un număr de 13.164 de autovehicule Corvette vândute. Fiind în prezent singurul model de producţie internă din acest segment, numărul de autovehicule Corvette comercializate a depășit dublul unităţilor vândute ale modelului concurent direct, Porsche 911. 

„Odată cu lansarea modelului Camaro ZL1, doar un număr restrâns de mărci auto la nivel mondial oferă două autovehicule ce pot rivaliza cu modelele Corvette şi Camaro în ceea ce priveşte performanţa, tehnologia şi plăcerea de a conduce,” a declarat Mark Reuss, preşedintele General Motors America de Nord. „Spre deosebire de multe autovehicule performante concurente, Corvette ZR1 şi Camaro ZL1 sunt adaptate din fabrică atât pentru utilizarea zilnică, cât şi pentru conducerea pe circuitul de curse – fiind echipate standard cu sistem de răcire pentru frâne şi sistemul de propulsie”.

Pentru a demonstra capacităţile modelelor Corvette şi Camaro, Chevrolet a testat recent versiunile de serie fără performanţe modificate pe circuitul „Grand Course” din cadrul Virginia International Raceway. Configuraţia circuitului Grand Course reprezintă o adevărată provocare pentru modelele de serie, deoarece este nevoie de o putere extraordinară, manevrabilitate precisă şi un grad înalt de aderenţă pentru a înregistra cel mai rapid tur.  

Corvette ZR1 este cel mai puternic model Chevrolet din toate timpurile, cu un motor LS9 V-8 supraalimentat de 6,2 l, ce dezvoltă o putere de 647 cp şi generează un cuplu maxim de 819 Nm. Cu o masă proprie de 1.521 kg, modelul ZR1 dispune de un raport putere-masă de numai 2,34 kg per cp. ZR1 este și cel mai rapid autovehicul Chevrolet produs vreodată, capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde şi să atingă o viteză maximă de 330 km/h.

Camaro ZL1 este cel mai puternic model Camaro produs vreodată, cu un motor LSA V8 supraalimentat de 6,2 litri, ce dezvoltă o putere de 558 cp şi un cuplu maxim de 754 Nm. Este, de asemenea, cel mai sofisticat autovehicul Camaro din toate timpurile, fiind echipat cu tehnologii performante exclusiviste, printre care sistemul performant de control al tracţiunii şi suspensia Magnetic Ride.

Prin urmare, ZL1 este și cel mai performant model Camaro produs vreodată, accelerând de la 0 la 100 km/h în doar 3,9 secunde, atingând o viteză maximă de 296 km/h şi parcurgând renumitul circuit de la Nurburgring în doar 7:41,27.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chevrolet ocupă primul loc în topul mașinilor sport din SUA.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chevrolet ocupă primul loc în topul mașinilor sport din SUA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei