Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 oct 2010 - Anul XV, nr. 233 (4524)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Salonul Auto Paris 2010

Nissan Townpod schimbă lumea monovolumelor

Nissan continuă să pună un accent important pe mașinile nepoluante, tendință observată și la Paris. După startul lansat al noului Leaf, primul automobil electric de familie din lume, japonezii visează deja la un minivan de mici dimensiuni, echipat tot cu un sistem de propulsie electrică. Botezat Townpod, acest prototip ce aderă la cubism a fost creat având în minte micii întreprinzători, sau oricine își dorește un MPV personalizabil, foarte practic, cu un interior șic și un design îndrăzneț.   

”Probabil Townpod își va extinde orizonturile spre familiile care, de exemplu, își construiesc prima lor casă sau pensionari care transformă un hobby într-o afacere. Cu alte cuvinte, se adresează celor care apreciază utilitatea și abilitățile unui MPV ce dispune de un habitaclu proiectat să inspire eleganță și futurism”, spun oficialii Nissan.

Modelul de prezentare abundă în elemente desprinse parcă dintr-o producție SF. Interiorul îmbrăcat într-o culoare galben-muștar este foarte simplu și degajat, și în ciuda formelor sale avansate el inspiră căldură. Panoul instrumentelor este așezat pe mijloc, iar locul consolei centrale este luat de un glob cu ecran tactil pe care sunt afișate diverse funcții.

Exteriorul surprinde prin aceeiași simplitate, partea frontală fiind vizibil inspirată din linia noului Nissan Leaf. Capota scurtă, linia de centură înaltă, profilul integrat al secțiunii față, spațiul vitrat redus și montanții de dimensiuni mici creează imaginea unui model atipic pentru zilele noastre dar care amintește pe alocuri de non-conformistul Cube.

”La baza sa maşina este un mijloc de transport pentru persoane sau mărfuri dintr-un loc în altul, pe cât de simplu pe atât de uşor. Designul conceptului Nissan Townpod sprijină esenţa funcţiei sale. Este o mașină inteligentă pentru oameni care vor mai mult", afirmă Francois Bancon, oficial în cadrul departamentului de planificare avansată.

Townpod este mandatat să ducă flexibilitatea la un nou nivel. Podeaua joasă și lungă, scaunele spate care culisează, ușile spate cu brațe care oferă un spațiu amplu de intrare dar și portierele spate cu deschidere inversă sunt un cumul de avantaje pe care nici un alt automobil de serie nu le deține în prezent.

Nissan nu a spus concret dacă există șanse ca minivanul electric Townpod să fie adus în producția de serie. Secretele ce învăluie acest concept sunt foarte bine păstrate, dovadă fiind și lipsa informațiilor privitoare la motor și sistemul electric. Fără îndoială Townpod a reușit să aducă viitorul în prezent, lăsând impresia că este mult mai aproape decât am crede.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nissan Townpod schimbă lumea monovolumelor.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 251 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nissan Townpod schimbă lumea monovolumelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei