Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 aug 2010 - Anul XV, nr. 191 (4482)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Opel Astra ecoFLEX pornește de la 19.390 de euro

Opel aruncă în luptă încă un derivat cu tentă ecologică prin care germanii sprijină mobilitatea eficientă şi respectul faţă de mediu. Ultima generaţie Astra dispune acum de o versiune prietenoasă cu mediul denumită ecoFLEX, ce se remarcă prin excelente peformanţe de consum şi ecologice. Creditată cu un consum de doar 4,1 litri la 100 km şi emisii de 109 g/km, noul Astra ecoFLEX se anunţă un competitor destoinic pentru Ford Focus Econetic şi Volkswagen Golf BlueMotion.

Nimic special la exterior, cu excepţia unor detalii ce fac diferenţa mai mult la nivel aerodinamic decât estetic. Linia generală îşi păstrează stilul dinamic, deşi vizual varianta ecoFLEX lasă pe alocuri impresia unei versiuni de intrare cu dotări minime. Opel introduce o mică inovaţie dispusă în dreptul grilei motor, ce ajută la optimizarea aerodinamică. La viteze mici de deplasare, un obturator activ permite aerului să pătrundă spre motor şi se închide automat la viteze ridicate, pentru a înlesni curenţilor de aer să curgă spre umerii spate. Sub maşină s-au efectuat modificări subtile tot pentru ca fluxul de aer să aibă un parcurs mai uşor.

Unitatea din dotarea versiunii Astra ecoFLEX este o motorizare turbodiesel cu o cilindree de 1,3 litri care generează 95 de cai putere. Motorizarea dispune de un bloc cu patru cilindri şi furnizează un cuplu maxim 190 Nm pe o plajă largă de turaţii, 1.750 – 3.250 rpm. Opel îşi echipează modelul ecologic cu sistem common-rail şi injecţie multiplă cu o presiune de lucru de 1.600 bari, ce asigură o pulverizare fină a combustibilului. Turbina cu geometrie variabilă asigură o funcţionare liniară a motorului, oferind vivacitatea necesară în momentele de acceleraţie. 

Transmisia este manuală, cu 5 viteze, ale cărei trepte au fost modificate pentru a obţine eficienţă maximă în consum. Pentru a-i reduce emisiile, motorul este echipat standard cu filtru de particule (DPF) şi sistem de recirculare a gazelor arse (EGR), căruia i s-au adus o serie de îmbunătăţiri.

Modificările de ordin aerodinamic, optimizările pe parte tehnică şi adoptarea unor componente specifice maşinilor ecologice au condus spre rezultatele dorite.

Cât priveşte performanţele dinamice, acestea sunt departe de a oferi satisfacţie celui de la volan. Demarajul la 0 la 100 km/h este efectuat în 14,5 secunde, viteza de vârf fiind de 175 km/h.

Economicul Astra poate fi achiziţionat pe piaţa germană la un preţ de 19.390 de euro.

Astra ecoFLEX face parte dintr-o gamă de trei modele diesel, prietenoase cu mediul, ce utilizează sisteme şi dotări convenţionale pentru a reduce consumul şi emisiile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opel Astra ecoFLEX pornește de la 19.390 de euro.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opel Astra ecoFLEX pornește de la 19.390 de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei