Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 apr 2010 - Anul XV, nr. 81 (4372)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Dacia Duster cu numărul 1 livrat familiei Băsescu

Dacia își va face simțită prezența din acest an și pe segmentul SUV, marca românească fiind unul din puținii jucători de pe piața europeană care nu avea în gamă un vehicul recreațional. Prezentat în premieră la Geneva, noul Duster se va bucura de o primire deosebită în România, săptămâna viitoare fiind programată lansarea comercială printr-o serie evenimente speciale la scară națională.

 

Primul Duster revine primului om din stat

Chiar dacă exemplarele din lotul preliminar vor fi disponibile abia din 15 aprilie, SUV-ul Dacia cu numărul 1 a ajuns deja în mâinile primului proprietar român. Ieri 8 aprilie Dacia Duster a fost livrată președintelui României direct de pe linia de montaj a uzinei din Mioveni, în prezența directorului general Dacia, Jérôme Olive.

Modelul Dacia Duster nu face parte din parcul auto al Administrației Prezidențiale ci este mașina de familie a președintelui, plătită cu doar o zi înainte de Maria Băsescu.

 

Duster no.1: model normal, culoare specială

Opțiunea președintelui s-a îndreptat spre versiunea de top Laureate, ce include dotări normale (standard + opționale) pentru cea mai scumpă echipare posibilă la o mașină. Interiorul este garnisit cu scaune din piele, aer condiționat, comandă 4x4 intuitivă, volan din piele cu comandă pentru radio CD. Modelul ales de familia Băsescu a costat 17.220 de euro cu TVA și nu dispune de dotări speciale. Elementele de siguranță activă și pasivă oferite pe versiunea de vârf includ airbag pentru șofer și pasager, airbaguri laterale față, ESP (programul electronic al stabilității) și ASR (reglarea forței de tracțiune). Printre dotări mai figurează jante din aliaj ușor, bare de amarare cu aspect satinat, praguri exterioare din aluminiu, geamuri electrice față/spate și tetiere de ultimă generație. Ceea ce o face specială pe mașina președintelui este culoarea caroseriei, o nuanță roșu de foc, ce nu este disponibilă în paleta de 7 culori (alb, gri (2), albastru (2), maro, negru). Dacia a făcut o excepție în acest caz, îndeplinind astfel dorința Președintelui României care a cerut în mod expres un Duster roșu, deoarece a vrut o culoare inexistentă în linia de fabricaţie.

 

Motorizare de top pentru președinte

Traian Băsescu va conduce cea mai puternică motorizare disponibilă în prezent pe Dacia Duster. Modelul livrat dispune de un sistem de tracțiune 4X4 și de o unitate diesel 1.5 dCi ce respectă normele de poluare Euro 5. Propulsorul de origine Renault dezvoltă 110 cai putere și este cuplat la o cutie manuală cu 6 trepte. Unitatea diesel dispune standard de filtru de particule, și injecție directă de combustibil. Vehiculul beneficiază de o garanție de 3 ani sau 100 000 km.

 

Duster, a patra mașină din garajul lui Băsescu

Noua achiziție a președintelui se alătură unei suite de trei modele, populare printre europeni. Traian Băsescu mai deține în prezent un Peugeot 407, un Volkswagen Golf, și o Dacia Logan de care nu se va despărți. „Nu renunț la Logan pentru că nu mi s-a parut niciodată de bun gust să circuli prin centrul Bucureștiului vara cu o mașină 4x4”, susține Băsescu.

 

Noul Duster este considerat de un "vârf" al tehnologiei Dacia și un semnal de încredere pentru producția de la Mioveni.

„Sunt mândru să fiu primul client al Daciei Duster. O să continui sa conduc Loganul iar când o să merg pe drumuri mai grele, la munte, iarna, pe ploaie, o să utilizez Dusterul", a declarat șeful statului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dacia Duster cu numărul 1 livrat familiei Băsescu.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 441 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Dacia Duster cu numărul 1 livrat familiei Băsescu5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei