Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 oct 2009 - Anul XIV, nr. 233 (4219)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Hyundai Veracruz, sigur şi convingător

Hyundai are un nou ambasador în segmentul SUV. Nou este un fel de a spune, pentru că în realitate Veracruz a fost transferat de pe piaţa nord-americană pe continentul european în speranţa unor rezultate care să aducă satisfacţie în clasa uriaşelor vehicule recreaţionale. Pe unele pieţe cunoscut şi sub numele ix55, acest SUV de 7 locuri este construit pe un şasiu monococă, în prezent cea mai utilizată configuraţie în cazul clasei SUV – cu excepţia modelelor off-road.
Pe piaţa românească Hyundai Veracruz are de un preţ de pornire special, de 35.581 de euro cu TVA inclus, versiunea de vârf având un preţ de bază de 42.126 de euro cu TVA. Cu dimensiuni superioare faţă de majoritatea concurenţilor, lungime - 4.841 mm, lăţime - 1.971 mm, înălţime -1.806 mm, modelul se remarcă prin proporţii bine definite ale exteriorului şi interior cu un grad de confort similar limuzinelor. Conform celor afirmate de Hyundai „Veracruz a fost adaptat pentru a satisface nevoile şi gusturile conducătorilor auto europeni”. Spaţiul interior generos pentru toţi ocupanţii maşinii este dat de ampatamentul de 2.804 mm. Veracruz este dotat cu suspensii şi un singur motor, un agregat V6 diesel de ultimă generaţie. Veracruz este echipat cu noul propulsor diesel common-rail cu turbină cu geometrie variabilă şi tehnologie de admisie variabilă. Sub capotă lucrează o unitate CRDi de 3.0 litri ce generează 240 de cai putere la 3.800 rpm şi un cuplu maxim de 451 Nm disponibil în plaja 1.750 – 3.500 rpm. În ciuda cifrelor afişate, motorul cu 24 de valve are totuşi performanţe modeste. Modelul sud-coreean demarează de la 0 la 100 km/h în 10,4 secunde şi atinge viteza de vârf de 200 km/h. Consumul mediu de 9,4 l/100 km este unul din cele mai bune din clasă, dar trebuie ţinut cont şi de faptul că ix55 are un motor superior ca număr de cai putere faţă de restul concurenţilor: Mitsubishi Pajero, Nissan Pathfinder şi Toyota Land Cruiser. Unitatea diesel este cuplată la o transmisie automată cu 6 trepte şi din păcate nu beneficiază de reductor, ix55 simţindu-se mai bine pe asfalt decât în teren accidentat. Sistemul de tracţiune integrală va fi acelaşi ca şi la Santa Fe, cuplul motor putând fi distribuit în proporţie de 50% pe axa spate. La interior s-a apus accentul pe siguranţă şi confort, pasagerii fiind protejaţi de airbaguri cortină, iar şoferul şi pasagerul din dreapta beneficiază de un set suplimentar de airbaguri, centuri pretensionate şi tetiere active. Tot pe parte de siguranţă se oferă sistemele ABS, EBD - distribuţia electronică a forţei de frânare, toate versiunile de echipare având şi sistemul de control al stabilităţii. Pe lista dotărilor Hyundai şi-a echipat vârful de lance în gama de modele SUV cu faruri xenon, portbagaj acţionat electric, senzori de ploaie, computer de bord, scaune electrice cu memorie, sistem audio "Infinity" cu MP3 şi aer condiţionat cu control separat pentru ocupanţii din faţă şi spate. Sunt disponibile patru linii de echipare, Style, Extra, Premium şi Luxury.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hyundai Veracruz, sigur şi convingător.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 1012 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Hyundai Veracruz, sigur şi convingător5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei