Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 sep 2009 - Anul XIV, nr. 207 (4193)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Toyota a lansat în România noua generaţie Prius

Toyota stabileşte noi standarde în materie de ecologie, îndeplinind astfel unul din vechile deziderate ale companiei. În fruntea eforturilor depuse în ultimul deceniu se află Prius, primul hibrid din lume care a convins prin calităţile sale peste 1,2 milioane de clienţi. Noua generaţie, cea de a treia, a fost lansată oficial şi în ţara noastră. Ieri, 3 septembrie, Toyota România, importatorul pe plan local al modelelor Toyota, a lansat noul hibrid Prius, disponibil cu trei versiuni de echipare, la preţuri cuprinse între 25.300 euro şi 30.050 euro, inclusiv TVA.
Noul Prius nu este doar hibridul cu cele mai „curate” emisii la ora actuală, ci şi cel mai ecologic model dotat cu un propulsor pe combustie internă. Cantitatea de dioxid de carbon emisă însumează 89 g/km, cu 12 grame mai puţin decât principalul său rival, Honda Insight. Şi sub aspectul consumului de carburant Toyota îşi depăşeşte rivalul. Astfel Prius se mulţumeşte doar cu 3,9 litri/100 km, cu 0,5 litri mai puţin decât Insight. Trenul de rulare hibrid dezvoltă în total 136 de cai putere, cu 22 de cai putere mai mult decât precedentul model. Sub capotă se află un propulsor pe benzină cu o cilindree de 1,8 litri şi o putere de 99 CP şi un motor electric ce poate genera 82 CP. Viteza maximă cu care poate rula noul Prius este de 180 km/h, iar demarajul de la 0 la 100 km/h se realizează în 10,4 secunde.
Sistemul de propulsie hibrid este cuplat la o cutie de viteze automată de tip E-CVT (cu variaţie continuă). Prius foloseşte noua generaţie a tehnologiei Hybrid Synergy Drive, ce se alimentează de la un sistem de acumulatori nichel-metal mult mai performant. Toyota a introdus şi un sistem de recuperarea a energiei disipate în timpul frânării, cantitate de energie care este livrată şi stocată direct în acumulatorii maşinii. Versiunea standard este echipată cu şapte airbaguri, ABS, VSC+ (sistem de control al stabilităţii), cruise control, computer de bord, volan îmbrăcat în piele, aer condiţionat cu reglare automată, radio CD cu MP3, patru geamuri electrice, oglinzi reglabile electric, jante de aliaj, proiectoare de ceaţă, blocuri optice cu LED şi parbriz cu filtru UV. Versiunile de echipare mai scumpă includ şi dotări de confort precum o telecomandă pentru pornirea aerului condiţionat, instalaţie de ventilaţie alimentată de panouri solare montate pe plafon şi sistem de navigaţie cu ecran senzitiv.

 

Toyota Prius

Număr locuri: 5
Motorizare: hibridă, 136 cai putere
Acceleraţie: 10,4 secunde (0 la 100 km/h)
Viteză maximă: 180 de kilometri km/h
Consum urban: 3,9 litri
Emisii: 89 g/km
Preţ de pornire: 25.300 euro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toyota a lansat în România noua generaţie Prius.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Toyota a lansat în România noua generaţie Prius0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei