Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 dec 2008 - Anul XIII, nr. 294 (3975)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Mercedes BlueZero promovează o noua etichetă ecologică

Mercedes deschide uşa tehnologiilor nepoluante. Acestea au devenit prioritatea de grad zero în cadrul companiei, din două motive: normele de poluare devin tot mai severe, iar automobilele ecologice vor fi peste câţiva ani la putere.

Pentru a-şi respecta promisiunile făcute în ultimii ani, dar şi pentru a arăta că preocuparea faţă de probleme mediului sunt de actualitate la Mercedes, fabricantul din Stuttgart îşi concentrează atenţia pe o linie de vehicule cu zero emisii toxice.     

Este, de fapt, un proiect mai amplu ale cărui prime roade vor putea fi analizate pe viu, peste numai trei săptămâni, la Salonul Auto de la Detroit. Vorbim despre o serie de trei concepte ce prefaţează pe de o parte noua etichetă ecologică a viitoarelor modele Mercedes dar, în acelaşi timp, şi direcţia de design care va fi urmată de noua generaţie B-Klasse. Denumită sugestiv BlueZero, familia de automobile prietenoase cu mediul va disponibilă abia prin 2011.

Din punct de vedere tehnic cele trei modele „verzi” au multe în comun. Conceptul intitulat Blue Zero E-Cell este o maşină cu propulsie exclusiv electrică, animată de un motor electric de 120 de cai putere, alimentat de la acumulatori litiu-ion. Aceştia au o durată de încărcare de două ore şi asigură parcurgerea unei distanţe de 200 km.

Al doilea prototip pregătit pentru premiera mondială de la Detroit, foloseşte un set celule de combustibil ce funcţionează cu hidrogen. Botezat BlueZero F-Cell, modelul este pus în mişcare tot de un motor electric de 120 CP, însă autonomia de drum se ridică la 400 km.

Ultimul concept pregătit de Mercedes se numeşte BlueZero E-Cell Plus şi are toate şansele să ajungă pe linia de producţie. Tehnologia pe care se bazează vehiculul este un sistem hibrid compus dintr-un propulsor termic şi unul electric. Conceptul pregătit de ingineri dispune de un agregat turbo cu 3 cilindri de 1,0 litri şi 67 de cai putere, preluat de la Smart ForTwo, şi un motor electric care garantează parcurgerea a 100 de kilometri, folosind doar resursele de energie ale bateriilor. BlueZero E-Cell Plus poate rula în condiţii normale de trafic până la 400 de km până la următoarea realimentare cu benzină, energia electrică fiind stocată în baterii pe perioadele de funcţionare ale propulsorului convenţional.

Toate cele trei concepte oferă la interior spaţiu pentru cinci pasageri şi un volum de 500 de litri la portbagaj. Exteriorul se evidenţiază prin noua linia estetică, noua structură a secţiunii frontale cu spoiler în forma literei V, asemenea superbului ConceptFASCINATION lansat în octombrie la Paris, profilul cu linii curbe, pavilionul panoramic şi hayonul realizat în întregime din sticlă cu stopuri LED integrate. Pentru a ţine consumul sub control, viteza maximă a fiecărui vehicul din gama BlueZero este limitată electronic la 150 de kilometri pe oră. Fără a avea reputaţia şi experienţa japonezilor în domeniu, Mercedes demonstrează că este capabil să se adapteze rapid la mersul pieţei oferind soluţii proprii, dar şi alternative cât se poate de convenabile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mercedes BlueZero promovează o noua etichetă ecologică.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 1170 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mercedes BlueZero promovează o noua etichetă ecologică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei