Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 sep 2008 - Anul XIII, nr. 208 (3889)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Kia Soul, noul crossover urban care îţi eliberează mintea

Kia este pregătit să facă valuri la Paris. Producătorul sud-coreean a confirmat că noul crossover urban Kia Soul va fi comercializat la începutul anului viitor.

În dotarea modelului vor fi unităţi diesel şi pe benzină cuplate la cutii manuale sau automate. Cel mai puternic motor va fi un  2.0 l. pe benzina, care va dezvolta 142 CP la 6.000 rpm şi un cuplu de 186 NM la 4.600 rpm. Acest motor vine însoţit de o transmisie manuala în cinci trepte sau una automată în patru trepte. Un motor pe benzină mai mic, de 1.6 litri, va fi oferit pe toate pieţele, în timp ce clienţii europeni vor putea să opteze şi pentru un diesel 1.6 litri cu turbina cu geometrie variabilă (VGT). Ambele motoare au 4 cilindri, 16 valve şi sunt dezvoltate având la baza propulsoarele modelului de succes Kia Cee’d. Motorul pe benzină va genera 126 CP la 6.300 rpm şi un cuplu de 156 Nm la 4.200 rpm. Dieselul va livra 126 CP la 4.200 rpm şi un cuplu competitiv de 255 Nm la doar 2.000 rpm.  

“Kia Soul este un crossover urban absolut nou, care îi va provoca pe clienţii noştri să-şi elibereze mintea. Este foarte bine dotat, cu echipamente inteligente, şi va oferi un spaţiu pentru pasageri care egalează sau chiar îl depăşeşte pe al multor vehicule cu dimensiuni exterioare mult mai mari”, a subliniat Hyoung-Keun Lee, vicepreşedintele Kia Motors.

Noul crossover Soul este un hatchback în cinci uşi, cu tracţiune pe faţă, cu un plafon înălţat şi un ampatament neobişnuit de mare. Lungimea totală este de 4.105 mm, iar ampatamentul de 2.550 mm. Înălţimea este de 1.610 mm, baza parbrizului este mai înălţată cu 135 mm decât media clasei compacte, iar garda la sol este mai ridicată cu 45 mm.

Gândindu-se la debutul de la Salonul Auto de la Paris, Gregory Guillaume, designer şef la Kia Motors Europe, a declarat: “Atât şoferul, cât şi pasagerii vor încerca o experienţă unică atunci când vor sta pentru prima dată într-un Kia Soul. Uşile înalte şi scaunele ridicate asigură accesul facil în interior, în timp ce consola centrală şi instrumentele de bord creează o senzaţie deosebită pentru şofer. Toate aceste elemente se combină fericit împreună, rezultatul fiind un automobil spaţios pentru pasageri şi ideal de condus pentru şofer, generând o atmosferă specială”.

Kia Soul va fi produs la uzina Kia Gwangju din Coreea, începând cu noiembrie 2008, la numai o lună distanţă de la premiera mondială de la Salonul Internaţional Auto de la Paris. Noul crossover urban va intra pe piaţa românească în februarie 2009.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Kia Soul, noul crossover urban care îţi eliberează mintea.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 818 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kia Soul, noul crossover urban care îţi eliberează mintea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei