Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 feb 2008 - Anul XIII, nr. 35 (3716)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dacia: în doi ani avem maşina 100% românească

Dacia vrea să construiască cu forţe proprii un model made in Romania, de la prezon la motor. Aceasta este una din promisiunile pe care Dacia ar putea să le onoreze în viitorul apropiat.

Lansarea primului vehicul conceput şi produs în ţara noastră devine tot mai posibilă după ce Renault a început alocarea unei importante infuzii de capital estimată la 100 de milioane de euro pentru dezvoltarea brandului Dacia. Astfel, francezii vor construi în localitatea Titu din judeţul Dâmboviţa un centru de inginerie denumit Renault Tehnologie Roumanie care va activa începând din 2010, iar la Bucureşti vor înfiinţa un centru de design.

Renault va specializa pentru cele două puncte de lucru ingineri români care pe viitor vor putea realiza primul automobil conceput, dezvoltat şi fabricat de români. Nu este exclus ca primul model sută la sută autohton să apară mai târziu de 2010 dar cel puţin vor fi create condiţiile necesare şi se va pregăti terenul pentru acest automobil istoric.

Nu se ştie dacă este vorba despre un vehicul nou sau doar o continuare a fenomenului Logan. Dacă este să dăm crezare informaţiilor de dată recentă, apărute de la bursa zvonurilor, se pare că aici va fi creat un model de mici dimensiuni ce ar putea activa în segmentul B. Acesta va fi tot o maşină din categoria low-cost.

Deocamdată cert este faptul că românii de la centru tehnologic vor avea la dispoziţie şi alte facilităţi printre care şi posibilitatea de a testa maşinile pe un circuit special amenajat care va corespunde cerinţelor impuse de Renault. În prezent Dacia deţine în gama sa patru modele: berlină, MCV (break 5 sau 7 locuri), van, iar din acest an va fi introdusă şi versiunea pick-up. Tot în 2008 va fi lansată varianta de caroserie bi-corp ce va corespunde ca design noii generaţii Logan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dacia: în doi ani avem maşina 100% românească.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 876 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dacia: în doi ani avem maşina 100% românească0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fereasca-ne Dumnezeu! trimis de
(12 feb 2008, 12:17:14
Sa ne fereasca Cel De Sus de o masina 100% romaneasca!

Inca n-am uitat cosmarul numit "Lastun"!
2.   Idee buna trimis de
(12 feb 2008, 17:46:08
Eu zic ca sunt destui ingineri romani capabili sa cosntruiasca o masina buna. Nu stiu cum o sa se descurde cu lucrul in echipa. In plus conteaza realizarea propriu zisa a ceea ce-i pe plansa. Aici e partea mai grea dar cred ca totul va fi sub atentia frantujilor

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ruladă cu fructe 8 porţii - 60 minute 500g făină3 ouă100ml ulei250ml lapte25g drojdie3 linguri zahăr2 linguri miereun vârf de cuţit sare500g fructe de sezon sau congelate Se pune făina amestecată cu  sarea într-un castron. ... Citeşte