Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 283 (5490)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Se pare că unii primari aşa funcţionează, dacă primesc fisele în tonomat

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că insistă ca din bugetul Ministerului Dezvoltării să se ia fonduri pentru acoperirea majorării accizei la combustibil, pentru că aceşti bani sunt "electorali", iar mulţi primari funcţionează doar dacă primesc "fisele în tonomat".

"De ce insist să se facă tăierile de la domnul Dragnea? Pentru că aceştia sunt bani electorali, destinaţi mobilizării primarilor, cărora să li se acorde sume de bani încă de la începutul anului, pentru a fi mobilizaţi pentru alegerile europarlamentare şi cele prezidenţiale. Se pare că mulţi primari numai aşa funcţionează, dacă primesc fisele în tonomat, altfel nu cântă la alegeri", a spus Traian Băsescu.

De asemenea, preşedintele a spus că discuţia cu premierul a fost "calmă şi civilizată" şi că mesajului lui Victor Ponta a fost "nouă ne-a dat poporul 70%, aşa că introducem taxa, ca să putem da bani lui Dragnea, să îi servească pe baroni, baroneţi şi baronaşi".

"Eu au spus «Nouă ne-a dat poporul 70%, aşa că noi introducem taxa, ca să putem da bani lui Dragnea, ca să îi servească pe baroni, baroneţi şi baronaşi»", a spus Băsescu despre întâlnirea cu premierul, la care au participat şi miniştrii Daniel Chiţoiu şi Liviu Voinea, precum şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

"Cam asta despre discuţia de astăzi", a mai spus şeful statului, care nu a dorit să răspundă întrebărilor jurnaliştilor: "Ce să facem cu întrebările, când v-am reprodus tot ce era de reprodus aici?".

Preşedintele a ţinut să mai precizeze că "premierul a plecat cu o confuzie": "Noi nu am discutat astăzi despre buget, ci strict despre acciză. El a înţeles că am discutat despre buget. Nu".

Preşedintele Băsescu a discutat, marţi, la Cotroceni, cu premierul Ponta, la întâlnire fiind prezenţi miniştrii Chiţoiu şi Voinea, precum şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Şeful statului a afirmat, în declaraţia de presă susţinută după întâlnirea de la Palatul Cotroceni, că punctul de vedere al lui Victor Ponta a rămas "inflexibil", respectiv că va fi introdusă taxa suplimentară la combustibili.

Anterior afirmaţiei lui Băsescu, premierul Victor Ponta a declarat că preşedintele nu şi-a schimbat poziţia faţă de proiectul de buget, care a fost extrem de "inflexibilă", iar singura rugăminte a Guvernului a fost, în aceste condiţii, să nu tergiverseze excesiv de mult aprobarea bugetului.

"Președintele Băsescu va respinge legea, va sesiza CC, rugămintea mea a fost să le facă într-un termen rezonabil, să avem bugetul la 1 ianuarie, nu mi-a garantat nici că da, nici că nu", a spus premierul, pe holul Parlamentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Se pare că unii primari aşa funcţionează, dacă primesc fisele în tonomat.
 Vizualizări articol: 912 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Se pare că unii primari aşa funcţionează, dacă primesc fisele în tonomat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei