Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 256 (5463)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 1.500 de americani şi canadieni au ajuns de Halloween în România

Peste 1.500 de persoane din SUA şi Canada au cumpărat pachete turistice în România cu ocazia sărbătorii de Halloween şi au cheltuit aproximativ 3,5 milioane de dolari pentru cazare, transferuri, mâncare şi suveniruri, potrivit lui Simion Alb, şeful Biroului de Turism al României din America de Nord.

"Fascinaţia publicului american pentru mitul Dracula este evidentă. În imaginaţia multora dintre tinerii americani îşi are locul şi o călătorie în Transilvania, pe urmele lui Dracula. Interesul este evident şi sunt agenţii de turism din SUA care oferă tururi de Halloween în România", a declarat agenţiei MEDIAFAX Simion Alb.

El spune că un tur de opt zile în România costă aproximativ 1.800 de dolari, plus biletul de avion. În plus, un turist american mai cheltuieşte, în medie, 70-80 de dolari pe zi pentru mâncare şi suveniruri.

Potrivit lui Simion Alb, peste 1.500 de americani şi canadieni au ajuns în acest an de Halloween în România, cu 3-4% mai mulţi decât în 2012. Aceştia au mers la Sighişoara, Bran şi Braşov, dar şi în Bucureşti, iar unii dintre ei au ajuns la Cetatea Poenari (Argeş) sau Târgovişte.

"Multe canale mass-media importante din SUA şi Canada au publicat în această săptămână articole despre Halloween şi Transilvania. Autoritatea Naţională pentru Turism a răspuns interesului americanilor pentru legenda Dracula şi la emisiunea Roata Norocului de pe postul TV ABC unul dintre premii este o călătorie în Transilvania", a afirmat Alb.

El a spus că turiştii americani care ajung în această perioadă în România sunt de două categorii: fie curioşi care vor să vadă castelul Bran, fie fani Dracula, care merg pe urmele lui Vlad Ţepeş chiar şi la Poenari şi Târgovişte.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1.500 de americani şi canadieni au ajuns de Halloween în România.
 Vizualizări articol: 728 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 1.500 de americani şi canadieni au ajuns de Halloween în România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei