Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 256 (5463)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O fetiţă de şase ani a murit într-o pauză de la grădiniţă, în braţele educatoarei, lângă alţi copii

O fetiţă de şase ani, din comuna vrânceană Tătăranu, a murit, vineri, într-o pauză de la grădiniţă, în braţele educatoarei, sub privirile celorlalţi preşcolari, înainte să moară copila, care ar fi avut probleme neurologice mai vechi, acuzând dureri de cap şi de burtă.

Potrivit viceprimarului comunei Tătăranu, Dumitru Bălan, copilul de şase ani a murit, vineri, în braţele educatoarei, sub privirile celorlalţi copii care se aflau afară, într-o pauză, când cadrul didactic îi scosese să îi ducă la toaletă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Fata ar fi avut probleme de sănătate mai vechi, iar înainte de a deceda ar fi acuzat dureri de cap şi de burtă, a precizat viceprimarul.

Conform sursei citate, copila ar fi murit în braţele educatoarei, fără ca aceasta să mai poată interveni în vreun fel.

"Știu că acest copil trebuia să fie la clasa pregătitoare, însă părinţii nu au dat-o, pentru că avea probleme neurologice, avea probleme de sănătate şi au vrut să-l ţină lângă casă pentru a putea interveni. Dacă ar fi mers la clasa zero, trebuia să meargă la o altă şcoală, la distanţă, şi de aceea au lăsat-o la grădiniţă. Părinţii au insistat să rămână aici. Acuza dureri de cap şi de burtă şi a decedat în braţele educatoarei, care este în stare de şoc. I s-a făcut rău pur şi simplu", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX viceprimarul comunei Tătătaru, Dumitru Bălan.

La rândul său, educatoarea în grija căreia se afla fetiţa a declarat că aceasta avea probleme de sănătate, iar în urmă cu câteva luni ar mai fi făcut o criză în urma căreia a ajuns la spital.

"După o perioadă a activităţii noastre, i-am aşezat în rând, am ieşit în curte la toaletă, pe alee spre toaletă, am aşezat copiii să facă pipi pe frunziş să nu-i bag pe toţi la toaletă că nu am femeie de serviciu, nu am îngrijitoare, eu le dau pantalonaşii jos, eu îi ridic. Ea (n.r. - fetiţa de şase ani, care a murit) acuza dureri de burtică, am luat-o de mânuţă, i-am lăsat pantalonii jos să facă pipi. Ea a pus capul pe mine, m-a luat în braţe, s-a înnegrit, am luat-o în braţe, am ieşit pe şosea, pe alee, şi am strigat după ajutor, a chemat cineva ambulanţa şi asta s-a întâmplat. Sunt pur şi simplu distrusă", a declarat educatoarea Rădiţa Mereuţă.

Salvarea ajunsă la faţa locului în circa zece minute nu a mai putut interveni pentru salvarea copilului, care decedase.

"Era un copil, o minune, era bolnavă, avea probleme neurologice, era înscrisă la grupa 0, dar pentru că se ducea la controale, la doctori, nu s-a putut duce la grupa 0, mama m-a rugat să o primesc să socializeze cu copiii. Dacă-mi reproşez ceva este că nu am avut tăria să-i zic că nu o primesc pentru că o criză a făcut şi în vară cu mama care a oprit o maşină de pe şosea şi a dus-o la spital şi a salvat-o. A murit un copil, iar eu sunt efectiv distrusă",, a mai declarat, după incident, educatoarea Rădiţa Mereuţă.

Cadrul didactic a adăugat că fetiţa făcea un tratament neurologic foarte scump pe care mama i-l administra înainte de a merge la grădiniţă.

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz, deşi nu sunt indicii că moartea copilului s-ar fi produs în condiţii suspecte.

"Colegii mei au fost sesizaţi că în comuna Tătăranu a decedat un copil de şase ani. În urma cercetărilor, nu au fost găsite urme de violenţă, şi nici nu au fost identificate urme de violenţă pe corpul fetiţei. În continuare facem cercetări", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Bogdan Toader.

Şi Inspectoratul Școlar Judeţean Vrancea ar putea demara o anchetă având în vedere că fetiţa de şase ani nu era înscrisă la grădiniţă, ci educatoarea a primit copilul la insistenţele mamei pentru a socializa cu copiii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O fetiţă de şase ani a murit într-o pauză de la grădiniţă, în braţele educatoarei, lângă alţi copii.
 Vizualizări articol: 2244 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O fetiţă de şase ani a murit într-o pauză de la grădiniţă, în braţele educatoarei, lângă alţi copii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei