Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 234 (5441)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Veniturile lunare ale populaţiei au fost în medie de 2.563 lei pe gospodărie în trimestrul al doilea

Veniturile totale medii lunare ale populaţiei au însumat, în trimestrul al doilea, 2.563 de lei pe gospodărie şi 897 lei pe fiecare persoană, în timp ce cheltuielile totale au fost în medie de 2.296 lei pe gospodărie şi 803 lei de persoană, reprezentând aproape 90% din veniturile totale.

"Veniturile băneşti au fost, în medie, de 2.154 lei lunar pe gospodărie (754 lei pe persoană), iar veniturile în natură de 409 lei lunar pe gospodărie (143 lei pe persoană). Salariile şi celelalte venituri asociate lor au format cea mai importantă sursă de venituri (51,2% din veniturile totale ale gospodăriilor)", potrivit rezultatelor anchetei bugetelor de familie transmise luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

La formarea veniturilor totale au contribuit şi veniturile din prestaţii sociale (22,8%), veniturile din agricultură (3,4%), veniturile din activităţi neagricole independente (3,2%) şi cele din proprietate şi din vânzări de active din patrimoniul gospodăriei (1,6%). O pondere importantă deţin şi veniturile în natură (16%), reprezentând preponderent contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii (14,3%).

Veniturile totale medii pe o gospodărie din mediul urban au fost în trimestrul al doilea cu 30% mai mari decât ale gospodăriilor din mediul rural şi cu 11,1% mai mari faţă de ansamblul gospodăriilor.

Românii au cheltuit banii în principal pe bunuri alimentare, nealimentare, servicii şi transferurile către administraţia publică şi privată şi către bugetele asigurărilor sociale, sub forma impozitelor, contribuţiilor, cotizaţiilor. Totodată, au acoperit diverse nevoi legate de producţia gospodăriei, precum hrana animalelor şi păsărilor, plata muncii pentru producţia gospodăriei, produse pentru însămânţat sau servicii veterinare.

Cheltuielile pentru investiţii, destinate pentru cumpărarea sau construcţia de locuinţe, cumpărarea de terenuri şi echipament necesar producţiei gospodăriei sau cumpărarea de acţiuni deţin o pondere foarte mică în cheltuielile totale ale gospodăriilor populaţiei, de doar 0,6%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Veniturile lunare ale populaţiei au fost în medie de 2.563 lei pe gospodărie în trimestrul al doilea.
 Vizualizări articol: 598 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Veniturile lunare ale populaţiei au fost în medie de 2.563 lei pe gospodărie în trimestrul al doilea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei