Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 234 (5441)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Declanşez marţi consultări tehnice pe punctele din acordul de coabitare încălcate de Ponta

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că premierul a încălcat pactul de coabitare pe politică externă, justiţie şi stat de drept, adăugând că a decis declanşarea, marţi, a unor consultări tehnice, prevăzute în acord, în legătură cu aceste domenii.

"Acordul de colaborare instituţional cu premierul, personal, am constatat că a fost încălcat consistent în domenii precum politica externă, stat de drept, independenţa justiţiei. Din acest motiv, am decis ca înainte de orice măsură, să declanşez mecanismul de consultare, prevăzut în punctul şapte al acordului, mâine, discuţii la nivel tehnic pentru o analiză pe punctele enunţate", a spus preşedintele.

El a enumerat, printre încălcările acordului, declaraţiile lui Ponta legate de Kosovo şi despre regimul politic din Siria.

Preşedintele Băsescu a declarat, joi, că că va face o analiză privind pactul de coabitare cu premierul Ponta şi se va pronunţa, menţionând că cel mai important punct, independenţa justiţiei, "s-a prăbuşit" miercuri.

Ponta a declarat, ulterior, că el nu doreşte denunţarea pactului.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la RTV, că Lucian Papici nu a fost demis, ci i s-au terminat mandatele de şef al Secţiei I din DNA, el precizând că acesta va fi simplu procuror şi menţionând că, la fel ca Daniel Morar, Papici a făcut "dosare politice".

"Cine, ce victimă e Papici? (...) Şi-a terminat omul dosarul (în cazul lui Liviu Dragnea, n.r.), gata, poate să fie procuror simplu. Cum să fie şef când şi-a terminat mandatul? Ce stăm şi plângem?", s-a întrebat, retoric, Ponta, precizând că acesta va fi în continuare simplu procuror.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Declanşez marţi consultări tehnice pe punctele din acordul de coabitare încălcate de Ponta.
 Vizualizări articol: 651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Declanşez marţi consultări tehnice pe punctele din acordul de coabitare încălcate de Ponta0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei