Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 222 (5429)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Câinele al cărui cadavru a fost găsit în Parcul Tei nu era unul de luptă - surse

Câinele al cărui cadavru a fost găsit în Parcul Tei din Capitală, în zona unde a murit copilul Ionuţ Anghel, nu era unul de luptă, au declarat luni, pentru MEDIAFAX, surse apropiate anchetei din acest caz.

Potrivit surselor citate, necropsia cadavrului a fost făcută, luni, de specialişti ai Facultăţii de Medicină Veterinară Bucureşti şi a relevat faptul că animalul găsit mort nu era un câine de luptă.

Necropsia a mai arătat că respectivul câine era mort de patru-cinci zile, iar cadavrul se afla în apă, respectiv în Lacul Tei, de cel puţin trei zile, au mai spus aceleaşi surse.

Informaţiile vin după ce Kuki Bărbuceanu, coordonator de proiecte al organizaţiei Vier Pfoten România, a declarat, tot pentru MEDIAFAX, că a fost informat că în Parcul Tei se află cadavrul unui pitbull şi că a mers acolo duminică. El a precizat că a sesizat Parchetul şi s-a deplasat în zonă, luni, alături de echipa de anchetatori, pentru a ridica probele noi.

Cadavrul câinelui a fost ridicat, urmând să i se facă necropsia, care va stabili dacă acesta este cel care l-a omorât pe Ionuţ, a precizat Bărbuceanu.

Acesta a mai spus că anchetatorii au ridicat cadavrul câinelui "din dreptul incintei unde s-a produs nenorocirea". Acesta era într-o stare avansată de putrefacţie, întrucât a stat în apă, în lacul Tei.

Surse apropiate anchetei au infirmat însă faptul că respectivul câine ar fi fost unul de luptă.

La Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICJJ) au avut loc, luni, noi audieri în dosarul morţii lui Ionuţ Anghel - copilul de patru ani care a fost sfâşiat de câini în Bucureşti.

Astfel, printre cei audiaţi s-a numărat, în calitate de martor, Octavian Sandu, bărbatul care l-a dus pe fratele lui Ionuţ Anghel la bunica acestuia, în Parcul Tei.

Sandu a spus, la ieşirea din Parchetul instanţei supreme, că în 2 septembrie l-a văzut pe fratele lui Ionuţ pe stradă, care era speriat, l-a luat şi l-a dus în Parcul Tei, unde era bunica lui. Acesta a precizat că s-a apropiat de băieţel după ce l-a văzut că plânge, dându-şi seama că s-a întâmplat ceva în neregulă.

Şi coordonatorul de proiect al ASPA, Răzvan Băncescu, a fost, luni, la Parchetul instanţei supreme, el declarând că s-a prezentat la Parchet din proprie iniţiativă, pentru a recupera mai multe documente ridicate de anchetatori în urma controlului din 19 septembrie la adăpostul din Mihăileşti, în condiţiile în care, în lipsa acestor acte, activitatea autorităţii este blocată.

Băncescu a spus, la ieşirea de la Parchetul instanţei supreme, că intenţionează să îi dea în judecată pe anchetatorii în cazul morţii lui Ionuţ Anghel pentru grave prejudicii de imagine aduse atât ASPA, cât şi instituţiei primarului general.

Băncescu a adăugat că, din punctul său de vedere, ASPA nu are nicio legătură cu moartea lui Ionuţ, în condiţiile în care tragedia s-a produs pe un teren privat.

El a mai spus că au existat inclusiv ameninţări din partea procurorului de caz, care a lăsat să se înţeleagă că, dacă nu colaborează cu o fundaţie în cazul morţii unui câine, o funcţionară ASPA ar putea fi reţinută pentru 24 de ore.

"A murit un câine, iar reprezentanţii unui ONG au venit să ridice cadavrul. Pentru că doamna de acolo nu putea să predea cadavrul unui ONG, procurorul de caz i-a spus acesteia că ar putea să o ridice şi să îi dea drumul a doua zi la aceeaşi oră", a spus Băncescu.

În ce priveşte cadavrul unui câine de luptă ridicat de anchetatori din zona în care în 2 septembrie a fost găsit trupul lui Ionuţ Anghel, Băncescu a spus că ar putea fi vorba despre o înscenare pusă la cale de ONG-uri pentru a lăsa impresia că băieţelul nu a fost ucis de maidanezi, în condiţiile în care câinii comunitari reprezintă o sursă de bani pentru aceste organizaţii.

Băncescu a precizat că muşcătura unui câine de luptă ar fi provocat copilului multiple fracturi, lucru care nu se regăseşte şi în raportul medico-legal. Reprezentantul ASPA a mai spus că imediat după incident hingherii au luat la pas terenul pe care s-a produs tragedia şi nu s-a găsit la momentul respectiv niciun câine de luptă mort în zona respectivă.

Preşedinta Asociaţiei "Cuţu, cuţu", Marcela Pîslă, a declarat luni că a depus, la Parchetului instanţei supreme, o plângere penală pe numele şefilor Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), pe care îi consideră vinovaţi de moartea lui Ionuţ Anghel.

"Şefii ASPA sunt vinovaţi de neglijenţă în serviciu în cazul morţii acelui copil. Ei au tot timpul foarte mulţi bani pe mână şi ar fi putut să scape Bucureştiul de câini. Tot scandalul arată în continuare că se pot întâmpla tragedii", a spus Marcela Pîslă.

Preşedintele Asociaţiei "Cuţu, cuţu" a mai spus că procurorii au audiat-o în calitate de specialist şi că, dacă va mai fi citată de anchetatori, va reveni la Parchet.

Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini, pe un teren din apropierea Parcului Tei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câinele al cărui cadavru a fost găsit în Parcul Tei nu era unul de luptă - surse.
 Vizualizări articol: 645 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Câinele al cărui cadavru a fost găsit în Parcul Tei nu era unul de luptă - surse0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei