Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 222 (5429)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Majoritatea elevilor, părinţilor şi profesorilor, mulţumiţi de venituri şi locuinţă

Majoritarea elevilor, părinţilor şi profesorilor se declară mulţumiţi de veniturile propriei familii şi de locuinţa acesteia, tot ei considerând, pe de altă parte, că lucrurile în România se îndreaptă într-o direcţie greşită, arată un studiu Avangarde.

La întrebarea "Lucrurile în România se îndreaptă într-o direcţie bună sau într-o direcţie greşită?", cei mai mulţi care au indicat direcţia ca fiind greşită sunt părinţii (76%) şi elevii (73%). În rândul profesorilor, ponderea celor care au răspuns "direcţia este bună" este de 33%, în timp ce 49% au răspuns "direcţia este greşită".

La scara fiecărei familii, lucrurile par însă în regulă din perspectiva celor trei categorii de respondenţi, toate declarându-se, în majoritate, mulţumite de locuinţă, de veniturile familiei şi de şcoala unde învaţă copilul/copiii.

În privinţa părinţilor şi a elevilor, cei mai mulţi dintre aceştia se declară mulţumiţi şi de locul de muncă. Ponderea celor care spun că sunt foarte nemulţumiţi de locul de muncă actual este de 6% în rândul părinţilor şi de doar 2% în cel al profesorilor.

Cercetarea sociologică a fost realizată la comanda Universității "Titu Maiorescu" în cadrul proiectului "Prevenirea corupției în educație prin informare, formare și responsabilizare", al cărui beneficiar este Ministerul Educației Naționale.

Datele au fost culese în perioada 23 iulie - 20august, folosind un eşantion de 1.560 de persoane(550 de elevi; 500 de părinți; 510 specialiști în domeniul educației din învățământul preuniversitar-profesori, directori, inspectori ISJ și personal al consiliilor de administrație din unități de învățământ). Eșantionul este reprezentativ pentru populația studiată, cu o eroare maximă tolerată de +/-2,48%, pentru un interval de încredere de 95%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Majoritatea elevilor, părinţilor şi profesorilor, mulţumiţi de venituri şi locuinţă.
 Vizualizări articol: 607 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Majoritatea elevilor, părinţilor şi profesorilor, mulţumiţi de venituri şi locuinţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei