Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 211 (5418)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Grupare care cerea până la 8.000 de euro de persoană pentru a duce sirieni în UE, destructurată

O grupare infracţională formată din 30 de români, turci, bulgari, sirieni, irakieni şi germani, specializată în traficul de migranţi sirieni către ţări din UE, care primea până la 8.000 de dolari sau euro de la fiecare persoană, a fost destructurată de DIICOT, IGPF şi SRI.

Membrii grupării sunt suspectaţi că au racolat migranţi sirieni refugiaţi pe teritoriul Republicii Turcia, în contextul situaţiei existente în Siria, organizând transportul acestora, pe rută maritimă şi terestră, în special către Germania, se arată într-un comunicat de marţi al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Potrivit sursei citate, migranţii erau transportaţi cu ambarcaţiuni pe Marea Neagră şi, ulterior, cu autotrenuri sau microbuze, către ţările de destinaţie vizate.

Suspecţii ar fi racolat şi călăuzit aproximativ 100 de migranţi, preţul plătit de fiecare persoană putând ajunge până la 8.000 de euro sau dolari, spun anchetatorii.

În acest caz, procurorii DIICOT au depistat luni, în judeţul Bihor, într-un autotren aflat în trafic, 12 sirieni, printre care cinci minori, intraţi ilegal în România cu ajutorul a nouă membri ai grupării, care intenţionau să ajungă ilegal în ţări din Europa de Vest.

La sediul DIICOT - Structura Centrală vor fi aduse, pentru audieri, 16 persoane, urmând ca, faţă de acestea, să fie dispuse ulterior măsurile legale care se impun.

Cercetările în acest caz, la care DIICOT a colaborat cu Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) şi cu Serviciul Român de Informaţii (SRI), sunt realizate cu sprijinul Centrului de Supraveghere şi Control al Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti - Otopeni.

De asemenea, procurorii DIICOT colaborează cu autorităţile judiciare bulgare şi germane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grupare care cerea până la 8.000 de euro de persoană pentru a duce sirieni în UE, destructurată.
 Vizualizări articol: 562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grupare care cerea până la 8.000 de euro de persoană pentru a duce sirieni în UE, destructurată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei