Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 162 (5369)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Arad: Voucherele "Rabla" se vând chiar şi cu 700 de lei; proprietarii se tem că acestea vor expira

Voucherele "Rabla" se vând în Arad chiar şi cu 700 de lei, în condiţiile în care proprietarii acestora sunt dispuşi să scadă preţul de teamă că tichetele vor expira, iar ei vor rămâne "în pagubă", în timp ce reprezentanţii centrelor de reciclare estimează că valoarea acestora va scădea şi mai mult.

Pe un site de anunţuri din Arad sunt publicate aproximativ 50 de oferte de vânzare de tichete valorice în valoare de 6.500 de lei, obţinute prin Programul "Rabla", în condiţiile în care în judeţ au fost distribuite, în prima serie, o sută de vouchere.

În majoritatea cazurilor, proprietarii acestor tichete valorice cer între 700 şi 2.500 de lei, însă, contactaţi de corespondentul MEDIAFAX, mulţi dintre aceştia s-au plâns că nu reuşesc să le vândă, iar voucherele din prima serie mai sunt valabile aproximativ două săptămâni, în condiţiile în care valabilitatea unui tichet este de 45 de zile lucrătoare.

"Sunt dispus să-l vând cu 700 de lei, de la 2.000, cât am cerut prima dată, dar nu am clienţi. Mă tem că în cele din urmă îl voi da pentru mult mai puţin, decât să rămân în pagubă", a spus un arădean care îşi dusese la reciclare un autoturism vechi de 23 de ani, pentru a primi un voucher.

Reprezentanţii centrelor de reciclare metale care s-au înscris în Programul "Rabla" afirmă că preţul de tranzacţionare a tichetelor va scădea şi mai mult în următoarele zile.

"În acest moment, nu există solicitări suficiente pentru maşini noi, iar termenul de valabilitate al tichetelor este foarte mic. Preţul lor se va prăbuşi chiar mai mult în următoarele două săptămâni, pentru că expiră voucherele din prima serie. Au fost persoane care şi-au cedat tichetul pentru doar 500 de lei, de teamă că le vor expira", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, administratorul SC Truck Auto Center, Viorel Mogoş.

Firma condusă de acesta a primit 60 de tichete în prima serie, din cele o sută distribuite în judeţ.

Viorel Mogoş estimează că jumătate dintre cei care şi-au dus rablele la centrele de dezmembrări nu intenţionau să-şi cumpere o maşină nouă.

"Persoanele care nu reuşesc să valorifice aceste tichete nu vor mai câştiga nimic pentru maşinile duse la centrele de colectare. Probabil că jumătate dintre vouchere vor expira", a adăugat Mogoş.

În judeţul Arad, cinci centre de colectare a metalelor reciclabile au fost înscrise în Programul "Rabla" la distribuirea tichetelor din prima tranşă. Cele o sută de tichete au fost repartizate în doar 30 de minute la debutul programului, în luna iunie. Ulterior, în a doua serie de distribuire, doar o firmă, respectiv SC Truck Auto Center, a solicitat vouchere, primind încă 400, care sunt în fază de repartizare.

În judeţul Arad, există înregistrate în circulaţie aproape 90.000 de autoturisme mai vechi de zece ani, care pot fi admise în Programul "Rabla".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arad: Voucherele "Rabla" se vând chiar şi cu 700 de lei; proprietarii se tem că acestea vor expira.
 Vizualizări articol: 605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arad: Voucherele "Rabla" se vând chiar şi cu 700 de lei; proprietarii se tem că acestea vor expira0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei