Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 152 (5359)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 330 de persoane care munceau la negru, depistate în ultima săptămână

Inspectorii de muncă au descoperit, în perioada 25 - 28 iunie, 337 de persoane care munceau fără forme legale, valoare amenzilor aplicate pentru această încălcare a legislaţiei muncii ajungând la aproape două milioane de lei, informează, miercuri, Inspecţia Muncii.

Inspecţia Muncii a desfăşurat acţiuni de control în urma cărora au fost aplicate amenzi în valoare totală de 3.264.700 de lei, peste jumătate din sumă fiind pentru muncă fără forme legale.

Potrivit sursei citate, în domeniul relaţiilor de muncă, au fost efectuate 2.090 de controale şi au fost aplicate amenzi în valoare de 2.626.700 de lei, din care, pentru munca la negru, valoarea amenzilor a fost de 1.990.000 de lei.

Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme legale de angajare au fost înaintate nouă propuneri de cercetare penală din care două în judeţul Ilfov.

De asemenea, 82 de persoane fizice au fost amendate pentru că au acceptat să muncească fără a avea încheiate contracte individuale de muncă, 54 dintre sancţiuni fiind aplicate în judeţul Bihor.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 1.475 de controale şi au fost aplicate amenzi în valoare de 638.000 de lei.

La 10 angajatori s-a dispus oprirea din funcţiune a echipamentelor de muncă pentru că exista pericol iminent de accidentare, iar pentru un angajator din judeţul Maramureş s-a dispus sistarea activităţii.

Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 20 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 330 de persoane care munceau la negru, depistate în ultima săptămână.
 Vizualizări articol: 582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 330 de persoane care munceau la negru, depistate în ultima săptămână0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei