Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 80 (5287)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anne Jugănaru, avocatul Ionuţ-Ciprian Iuga şi un fost şef de ocol silvic, suceveanul Gelu Puiu, secretari de stat la Mediu

 

Anne Jugănaru, fost membru în CA al TVR, Ionuţ Iuga, avocat şi fost consilier local la Râmnicu Sărat, şi Gelu Puiu, fost şef de ocol silvic, sunt noii secretari de stat din Ministerul Mediului, desemnaţi de PNL şi PSD, pentru ocuparea poziţiilor vacante de la conducerea instituţiei.

Cei trei au fost numiţi pe funcţii de secretar de stat la Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice (MMSC) în martie, respectiv Anne Jugănaru - din partea PSD, în subordinea ministrului Mediului, Rovana Plumb, iar Puiu şi Iuga - din partea PNL şi în subordinea ministrului delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură Lucia Varga.

Jugănaru l-a consiliat pe Adrian Severin şi a lucrat ani buni în presă, inclusiv înainte de 1990

Anne Jugănaru este secretar de stat pentru Relaţia cu Parlamentul şi Biodiversitate, în subordinea ministrului Mediului Rovana Plumb, ca şi Elena Dumitru, numită la începutul lunii ianuarie secretar de stat pe mai multe domenii, după ce a ocupat anterior funcţia de secretar general adjunct la minister.

Potrivit CV-ului său, Jugănaru este în continuare şi consilier parlamentar la Parlamentul European de la Bruxelles. De altfel, ca asistent parlamentar al lui Adrian Severin, ea s-a numărat printre cei vizaţi de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în dosarul în care europarlamentarul este cercetat pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Anne Jugănaru a candidat la alegerile parlamentare din vara anului trecut, pe listele USL, într-un colegiu din Mureş, dar nu a obţinut un loc în Camera Deputaţilor.

Jugănaru a fost membru în Consiliul de Administraţie (CA) al TVR, între 2005 şi 2012. Ea a mai lucrat ca lector la Universitatea Creştină "Dimitrie Cantemir" din Bucureşti, din octombrie 2011 până în martie anul acesta, director de relaţii publice la firma Pass SRL, din 2001 în 2003, şi a predat relaţii publice la Universitatea Ecologică Bucureşti, între 1998 şi 2000. Jugănaru a mai lucrat ca redactor-şef adjunct la Jurnalul Naţional (1995-1998), realizatoare de emisiuni la Antena 1 (1995-1997), a fost director general al unui IMM - Amcor Com Impex SRL (1992 - 2002), inginer proiectare la Combinatul de Îngrăşăminte Chimice Turnu Măgurele (1985-1990), colaboratoare TVR (1981-1984) şi Radio România (1980-1992). Tot ea conduce două ONG-uri, fiind director executiv al Institutului "Ovidiu Şincai" din Bucureşti, din 2002, şi preşedinte al Fundaţiei Princeps, din 2000.

Jugănaru, membru al Consiliului Naţional al PSD, a urmat cursurile Facultăţii de Mecanică a Institutului Politehnic Bucureşti (1980-1985), ale Institutului de Educaţie Fizică şi Sport, cu specializarea şah (1984-1986), a făcut traininguri în relaţii publice şi management la WTIC Romania, cursuri postuniversitare la Colegiul Naţional de Apărare (2003) şi este doctor în ştiinţe militare (Universitatea Naţională de Apărare "Carol I", 2003-2008).

Potrivit declaraţiei sale de avere, completată la 11 martie şi postată pe site-ul MMSC, Anne Jugănaru deţine două terenuri intravilane de 6.500 şi 3.503 de metri pătraţi (cotă parte 50 la sută) şi unul forestier de 1.250 de metri pătraţi (cotă parte 90 la sută), cumpărate în 2005-2006, în judeţul Ilfov, precum şi jumătate dintr-un apartament cu o suprafaţă de 162 de metri pătraţi în Bucureşti, cumpărat în 1996.

Jugănaru mai are un autoturism Mecedes din 2008, tablouri şi obiecte de cult în valoare de 10.000 de euro, cărţi de 3.000 de euro şi bijuterii de 2.000 de euro, dobândite începând din 1980.

Anul acesta, ea i-a donat fiicei sale un apartament de 34.030 de euro.

Jugănaru are conturi şi depozite bancare în valoare de aproximativ 212.506 euro, 7.032 de dolari şi 5.634 de lei, neînregistrând datorii, conform aceleiaşi declaraţii de avere.

În ultimul an fiscal încheiat, ea a obţinut venituri de aproximativ 100.000 de lei, din care: 53.268 de lei, din activitatea de consilier la Parlamentul European, 23.562 de lei, ca membru în CA al TVR, 1.742 de lei, ca profesor asociat la Universitatea "Dimitrie Cantemir", 20.613 lei, pentru un set de lucrări pentru Universitatea Politehnică. Ea a menţionat, de asemenea, la capitolul venituri faptul că a primit de la Universitatea Politehnica un ajutor de înmormântare de 2.100 de lei.

 

Un avocat care a făcut şi cursuri de dezvoltare locală, numit responsabil pe Ape

Ionuţ-Ciprian Iuga, care ocupă, tot din martie, funcţia de secretar de stat pentru Ape, are 33 de ani şi este avocat la Buzău, în cadrul Societăţii Civile de Avocaţi "Alexandru, Iuga & Asociaţii".

A fost consilier local la Râmnicu Sărat, mai întâi din partea PDL, partid din care a demisionat în 2012, înscriindu-se în PNL şi candidând pe lista acestuia din urmă pentru un nou mandat, pe care l-a şi obţinut la alegerile locale din vara anului trecut.

A absolvit, în 2003, cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi. În 2009, a urmat cursuri postuniversitare de specializare "Guvernare modernă şi dezvoltare locală", iar în anul următor un curs de formare mediator, se mai arată în CV-ul său.

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere ale sale, de pe site-ul Consiliului Local Râmnicu Sărat, din 2012, Iuga deţine două apartamente în acest oraş, cumpărate în 2000 şi 2010, şi un autoturism Volvo, fabricat în 2002.

Nu deţine alte bunuri şi nici active financiare de peste 5.000 de euro, nu a înstrăinat bunuri imobile şi mobile a căror valoare depăşeşte 3.000 de euro în ultimul an şi nici nu a primit cadouri sau avantaje de peste 500 de euro, potrivit declaraţiei.

Iuga are un credit de 17.970 de euro, contractat în 2010 şi scadent în 2040, la Piraeus Bank, iar în ultimul an fiscal încheiat a obţinut venituri de 32.616 lei din avocatură şi respectiv de 6.001 lei din activitatea de consilier local.

 

Puiu - carieră în silvicultură, controversă după propunerea sa în funcţie

Gelu Puiu, tot în vârstă de 33 de ani, a fost şef al Ocolului silvic Cîrlibaba (Direcţia Silvică Suceava), din septembrie anul trecut şi până la 29 martie, când a fost numit secretar de stat pe Păduri.

De altfel, întregul său parcurs educaţional şi profesional este aproape exclusiv legat de domeniul silviculturii. A absolvit Grupul Şcolar Silvic Câmpulung Moldovenesc, obţinând la final un atestat profesional, şi Facultatea de Silvicultură a Universităţii "Ştefan cel Mare" Suceava, în paralel cu Departamentul de Pregătirea Personalului Didactic, a fost profesor debutant la grupul şcolar absolvit, timp de un semestru, în 2003-2004.

După absolvire, a început să lucreze ca lucrător comercial la Ocolul Silvic Varna, inginer silvic debutant la Ocolul Silvic Frumosu, revenind la Varna, unde a lucrat mai mulţi ani ca inginer silvic, pentru a fi numit şef de ocol la Frasin şi apoi la Cîrlibaba, toate sub Direcţia Silvică Suceava.

În ianuarie, după ce conducerea PNL a validat propunerile pentru funcţiile de secretar de stat, printre care se regăsea şi numele lui Gelu Puiu, presa scria despre acesta că a fost nevoit să demisioneze în toamna lui 2012 din funcţia de şef de ocol la Frasin, după ce un control ce viza activitatea sa a evidenţiat mai multe nereguli importante.

Din raportul întocmit de inspectorii Romsilva (nr. 12235 din 06.09.2012), avizat de directorul general Adam Crăciunescu, ar fi rezultat că, în administrarea fondului Ocolului Silvic Frasin, s-au găsit situaţii de tăieri ilegale, contracte neînregistrate, vânzări de material lemnos fără aprobare, împăduriri fictive sau chiar exploatarea lemnului din păduri particulare, fără ştiinţa proprietarilor, scria cotidianul Puterea.

Contactat de MEDIAFAX, directorul Romsilva, Adam Crăciunescu, a confirmat că a existat un control la ocolul Frasin, la sfârşitul verii, anul trecut, dar a spus că Gelu Puiu nu a fost responsabil personal de neregulile găsite. Crăciunescu a mai spus că, în urma controlului, l-a mutat pe Gelu Puiu la Cîrlibaba, fiind ulterior mulţumit de activitatea acestuia.

Într-o declaraţie remisă MEDIAFAX, Gelu Puiu spune că a avut calificativul "foarte bine" dat de către Romsilva în fiecare an, că nu s-a luat nici o măsură disciplinară împotriva sa şi că nu a fost suspendat din activitate nici măcar o zi, deoarece nu s-a identificat niciun prejudiciu care să fie generat de el în urma analizei realizate de comisia de disciplină.

Funcţia de secretar de stat la Ministerul Mediului este prima de demnitar în care este numit Gelu Puiu, el având la dispoziţie, începând cu 29 martie, un termen de 30 de zile pentru a-şi depune declaraţia de avere la minister.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anne Jugănaru, avocatul Ionuţ-Ciprian Iuga şi un fost şef de ocol silvic, suceveanul Gelu Puiu, secretari de stat la Mediu.
 Vizualizări articol: 1303 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anne Jugănaru, avocatul Ionuţ-Ciprian Iuga şi un fost şef de ocol silvic, suceveanul Gelu Puiu, secretari de stat la Mediu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei