Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 35 (5242)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FONPC a lansat Platforma Naţională Pentru Educaţie

 

Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) a lansat, marţi, Platforma Naţională Pentru Educaţie, considerat de iniţiatori drept un instrument de lucru adresat profesioniştilor şi o soluţie la problemele sistemului de învăţământ cum ar fi absenteismul şi abandonul şcolar.

"În contextul actual al sistemului educaţional deficitar din punct de vedere al stabilităţii politicilor şi programelor, al mediatizării excesive a modelelor negative şi al statisticilor îngrijorătoare cu privire la rata de abadon şcolar, Platforma Naţională pentru Educaţie vine ca o soluţie la situaţia actuală, fiind un instrument de lucru adresat profesioniştilor", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de FONPC.

În cadrul acestui proiect, a fost creat un grup de iniţiativă format din reprezentanţi ai tuturor partenerilor acestui proiect, în vederea stabilirii unor strategii de lucru comune care uşurează promovarea proiectelor şi metodelor de bună practică implementate cu scopul de a reduce absenteimul şi a preveni abandonul şcolar.

"Abandonul şcolar este un fenomen complex, pentru care nu avem încă o reţetă de succes. Putem rezolva această problemă dacă împărtăşim cunoştinţele dobândite şi colaborăm, aducând împreună: educaţia, domeniul social, autorităţile centrale şi locale, părinţii şi copiii, iar Platforma pentru Educaţie este o soluţie în acest sens. Trebuie să identificăm şi să promovăm bune practici, să împărtăşim studii şi să discutăm la nivel naţional", a declarat reprezentantul UNICEF în România, Sandie Blanchet.

Directorul naţional al organizaţiei World Vision România, Cătălin Popa, a arătat că abandonul şcolar "nu e o problemă a şcolii, ci una naţională", precizând că este vorba despre "un fenomen real" cu cifre semnificative, arătând la fiecare opt ani de zile "se naşte" un judeţ de mărimea Clujului de copii neşcolarizaţi, adică aproximativ 320.000 de persoane. Potrivit lui Popa, abandonul şcolar este mult des întâlnit în mediul rural, unde rata de sărăcie este de peste 75 la sută.

"Acest proiect reuneşte într-un mod unitar şi coerent instituţii, autorităţi publice, organizaţii neguvernamentale naţionale şi internaţionale, societatea civilă propunând o viziune nouă, abordând în mod intersectorial şi multidisciplinar problematica reducerii fenomenelor de absenteism şi prevenirii abandonului şcolar", a concluzionat şi preşedintele FONPC, Bogdan Simion.

Platforma Naţională pentru Educaţie este un proiect implementat de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) cu sprijinul tehnic şi financiar al Reprezentanţei UNICEF în România, Ambasadei Franţei în România şi Organizaţiei World Vision şi în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale (MEC) şi Direcţia Protecţia Copilului (DPC) din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FONPC a lansat Platforma Naţională Pentru Educaţie.
 Vizualizări articol: 546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FONPC a lansat Platforma Naţională Pentru Educaţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei