Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 35 (5242)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Raed Arafat: Nu vom accepta ca banii pentru UPU să fie folosiţi la plata utilităţilor şi a pazei

 

Fondurile alocate unităţilor de primiri urgenţe (UP) trebuie utilizate exclusiv pentru pacienţii trataţi în aceste secţii, şi nu pentru plata utilităţilor sau a serviciilor de pază, le-a spus marţi secretarul de stat Raed Arafat şefilor de direcţii sanitare şi managerilor de spitale.

Arafat a participat, marţi, la o videoconferinţă cu şefii direcţiilor de sănătate publică, managerii spitalelor de urgenţă şi medicii/asistenţii şefi ai UPU de la nivel naţional.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat că instituţia va stabili un cadru unitar privind cheltuielile cu materiale sanitare, medicamentele şi serviciile în unităţile de primiri urgenţe şi va monitoriza situaţia acestora, pentru o gestionare corectă şi transparentă a fondurilor publice. Demersul vine după ce MS a constatat că, în multe cazuri, din aceste fonduri erau decontate servicii fără nici o legătură cu respectivele secţii, cum ar fi utilităţile sau serviciile de pază.

Oficialul MS a atenţionat reprezentanţii spitalelor şi ai autorităţilor locale sanitare asupra modului în care se fac decontările în cadrul UPU şi a cerut ca facturile trimise la minister pentru decontare să fie clare şi să evidenţieze serviciile şi analizele efectuate numai în departamentele UPU ale spitalelor.

Raed Arafat a explicat, cu acelaşi prilej, care dintre cheltuieli vor fi considerate eligibile şi care nu. "De exemplu, nu vom mai accepta ca din banii pentru UPU să fie decontate plăţile pentru utilităţi sau serviciile de pază, acestea fiind datoria spitalelor în întregime. Fondurile alocate unităţilor de primiri urgenţe trebuie utilizate exclusiv pentru deservirea pacienţilor trataţi în aceste secţii", le-a spus Arafat celor prezenţi la videoconferinţă.

Secretarul de stat a atras atenţia şi asupra decontărilor pentru reactivi şi analize medicale, controalele efectuate anul trecut evidenţiind situaţii neclare în unele cazuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Raed Arafat: Nu vom accepta ca banii pentru UPU să fie folosiţi la plata utilităţilor şi a pazei.
 Vizualizări articol: 529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Raed Arafat: Nu vom accepta ca banii pentru UPU să fie folosiţi la plata utilităţilor şi a pazei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei