Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 nov 2012 - Anul XVII, nr. 266 (5171)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Amenzi de peste 2,5 milioane, aplicate de Garda de Mediu în ultima jumătate din octombrie

Garda de Mediu a aplicat 170 de amenzi, în valoare totală de 2.561.850 de lei, şi a dispus sistarea activităţii a 14 agenţi economici pentru lipsa autorizaţiei de mediu, în urma controalelor efectuate între 16 şi 31 octombrie, informează un comunicat.

În a doua jumătate a lunii octombrie, Garda Naţională de Mediu (GNM) a făcut un număr total de 3.834 de inspecţii în domeniul controlului poluării, respectiv în domeniul habitatelor naturale, biodiversităţii şi ariilor protejate.

Ca urmare a neconformităţilor constatate, au fost aplicate 253 de sancţiuni, dintre care 83 de avertismente şi 170 de amenzi, în valoare totală de 2.561.850 de lei.

De asemenea, au existat 14 situaţii în care comisarii GNM au dispus sistarea activităţii unor agenţi economici pentru lipsa autorizaţiei de mediu. Totodată, au fost formulate două sesizări penale la autorităţile în drept, precum şi o propunere de suspendare a acordului/autorizaţiei de mediu.

În urma controalelor în domeniul poluării, s-a dispus sistarea activităţii şi amendarea cu câte 60.000 de lei pentru firme ca Nynmetal SRL Târgu Jiu, Matero Ama SRL Poiana Câmpina, Promlag Construct SRL, Bialetti Stainless Steel SRL Dumbrăveşti, Depaco SRL Băicoi, care îşi desfăşurau activitatea în lipsa autorizaţiei de mediu.

În cazul Vivani Salubritate SA Slobozia - punct de lucru Boldeşti, s-a dispus aplicarea unei amenzi în cuantum de 100.000 de lei şi s-a propus suspendarea autorizaţiei de mediu, pentru nerespectarea condiţiilor prevăzute. Cu amendă de 100.000 de lei a fost sancţionată şi societatea Lukoil Energy Gas Romania SRL Ploieşti, pentru nerespectarea condiţiilor impuse prin autorizaţia integrată de mediu.

În domeniul biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor protejate, au fost sancţionaţi, printre alţii, Agroserv Company SRL din Dolj, pentru ardere de mirişti, cu amendă de 25.000 de lei, şi Consiliul local - Serviciul Public de Ambient Urban, Baia Mare, amendat cu 2.500 de lei, pentru deţinere de animale în condiţii improprii.

De la începutul anului şi până la sfârşitul lunii octombrie, Garda de Mediu a efectuat 40.835 de controale în domeniul poluării şi 15.379 în domeniul habitatelor naturale, biodiversităţii si ariilor protejate, în total - 56.214. Au fost aplicate 2.439 de amenzi, în valoare totală de 34.272.620 de lei, s-au dat dispoziţii de sistare a activităţii în 110 cazuri, de încetare a activităţii în trei cazuri, iar în 13 cazuri s-a propus suspendarea acordului/ autorizaţiei de mediu. Totodată, s-au făcut 48 de sesizări penale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de peste 2,5 milioane, aplicate de Garda de Mediu în ultima jumătate din octombrie.
 Vizualizări articol: 571 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amenzi de peste 2,5 milioane, aplicate de Garda de Mediu în ultima jumătate din octombrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei