Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 nov 2012 - Anul XVII, nr. 266 (5171)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Sănătate

Tripleta Flutur-Gospodaru-Irimie a atras 73,9 milioane de lei pentru investiții în spitalele sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În timpul guvernării PDL, în perioada 2009-2012, în sistemul de sănătate sucevean au fost investite nu mai puțin de 73,887 milioane de lei (738,87 de miliarde de lei vechi), a anunțat deputatul PDL de Suceava Dan Gabriel Gospodaru, care candidează din partea ARD pentru un nou mandat în Colegiul 10 Gura Humorului- Câmpulung Moldovenesc. Gospodaru, de profesie medic stomatolog, a subliniat că banii au fost atrași de la bugetul de stat prin Ministerul Sănătății datorită „eforturilor conjugate” ale sale în calitate de membru al Comisiei de sănătate din Camera Deputaților, ale lui Cristian Irimie (n.r. - medic ginecolog), în calitate de secretar de stat în Ministerul Sănătății, care candidează la Senat în Colegiul 1 Vatra Dornei, și nu în ultimul rând ale lui Gheorghe Flutur, în calitate de președinte al Consiliului Județean, în prezent candidat pentru Senat în Colegiul 2 Suceava.

Deputatul PDL de Suceava a explicat că sumele au fost utilizate pentru reparații capitale la spitalele din județ, pentru investiții, dar și pentru achiziția de aparatură medicală. Cei mai mulți bani, a precizat Gospodaru, adică 38 de milioane de lei, au fost investiți în Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou”, care „a căpătat o cu totul altă față”. Dintre unitățile sanitare din colegiul său electoral, Gospodaru a arătat că spitalul din Câmpulung Moldovenesc a primit 791.000 de lei, spitalul din Gura Humorului 2,344 milioane de lei, iar Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovensc a primit 194.000 de lei. Bani de la bugetul de stat, a adăugat parlamentarul democrat-liberal, au mai primit și dispensarele din Fundu Moldovei, Frumosu și Vama, prin implicarea sa directă. Sume importante de bani au fost alocate de asemenea spitalului din Vatra Dornei- 2,465 de milioane de lei, Spitalului de Psihiatrie Siret- 7,713 milioane de lei, spitalului din Rădăuți- 585.000 de lei, spitalului din Siret-500.000 de lei, pentru construirea noului spital din Fălticeni- 20,295 milioane de lei, precum și Ambulanței Județene- 950.000 de lei.

 

”Starea de sănătate a populației a reprezentat, reprezintă și va reprezenta una dintre prioritățile noastre”

”Sunt lucruri concrete făcute de guvernarea PDL pentru sistemul de sănătate sucevean. Starea de sănătate a populației a reprezentat, reprezintă și va reprezenta una dintre prioritățile noastre. Nu vorbim discuții, ci venim cu fapte. Vedeți cum arată acum Spitalul Județean, care, prin investițiile făcute de noi, a devenit o unitate mult mai performantă, cu aparatură la care tânjesc multe spitale mari din țară și cu saloane cu un grad de confort ridicat. O altă investiție extrem de importantă este Maternitatea din Gura Humorului. Prin această investiție am creat loc pentru Serviciul de Ambulanță din Gura Humorului, care își desfășura activitatea într-un spațiu inadecvat. Spitalul din Câmpulung Moldovenesc a fost supus unor reparații capitale care i-a schimbat fața. Ne-am luptat să aducem fonduri în județși așa o să facem și în continuare”, a declarat Gospodaru.

El a menționat că pentru mandatul viitor are în vedere în primul rând dotarea spitalului din Câmpulung Moldovenesc cu un computer tomograf care să deservească zona de munte a județului și să-i scutească astfel pe bolnavi de deplasarea la Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tripleta Flutur-Gospodaru-Irimie a atras 73,9 milioane de lei pentru investiții în spitalele sucevene.
 Vizualizări articol: 1210 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.09/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.1 din 11 voturi
Tripleta Flutur-Gospodaru-Irimie a atras 73,9 milioane de lei pentru investiții în spitalele sucevene2.1511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Minciuni electorale trimis de
(13 nov 2012, 14:04:56
Dle Gospodaru,cine va crede acum ,cand 4 ani nu ati facut absolut nimic pentru Campulung Moldovenesc? In afara de Niga Gheorghe ( unde mergeati la mancat si la baut) si suita lui , altcineva din Campulung nu cred ca a auzit de d-voastra.
Aveti un tupeu fantastic,ca de altfel ca toti pdl-istii, sa spuneti ca datorita d-voastra s-a "carpit" spitalul municipal. Ati intrat in spital sa vedeti cam cum arata?
Mi-ar fi rusine sa fiu in locul d-voastra sa spun ca am facut ceva pentru acest oras.
Dar in campania pentru alegerile locale ati fost prezent in Campulung doar ca sa-l atacati intr-un mod murdar pe candidatul USL Mihaita Negura.
D-nul Negura in 4 luni v-a demonstrat ca este un adevarat gospodar facand ce n-a facut Serban in 8 ani. Asta o spun toti campulungenii . Cand veniti sa va faceti campanie la Campulung intrebati-i pe campulungeni ce parere au de primarul lor pe care l-ati denigrat atat .
Campulungenii nu sunt atat de fraieri sa va dea din nou votul.Sfatul lor ar fi sa va vedeti de stomatologia d-voastra si sa lasati pe altul care chiar ar vrea sa faca ceva pentru acest oras .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei