Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 nov 2012 - Anul XVII, nr. 266 (5171)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Caz complicat

Varianta unui omor, tot mai probabilă în cazul adolescentului găsit într-o fosă septică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cazul morţii tânărului în vârstă de 17 ani, din Cajvana, găsit într-o fosă septică după ce ar fi fost lovit de o maşină, se dovedeşte a fi extrem de complicat pentru anchetatori. Condiţiile în care a murit acesta sunt greu de stabilit, iar varianta unei morţi violente pare din ce în ce mai probabilă. Înalt de aproape doi metri, tânărul a fost găsit cu capul în jos, într-o fosă de mici dimensiuni, unde nivelul apei abia depăşea jumătate de metru, astfel că familia se întreabă pe bună dreptate cum s-ar fi putut împiedica acesta pentru a cădea într-o astfel de poziţie.

Ieri, judiciariştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi criminaliştii poliţiei s-au întors în locul în care a fost găsit mort adolescentul, încercând să contureze condiţiile în care a murit acesta. Ancheta se desfăşoară sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

Un accident ieşit din comun, plecat de la consumul exagerat de alcool

Săptămâna trecută, în noaptea de joi spre vineri, minorul decedat, Dumitru Pîţu, Gheorghe Ciotu, în vârstă de 18 ani, şi Gheorghe U., în vârstă de 14 ani, toţi din Cajvana, au intrat într-un bar din localitate, înainte de miezul nopţii. Prezenţa acestora a fost surprinsă de camerele de luat vederi, pe imagini putându-se observa cum tânărul în vârstă de 18 ani, care ulterior avea să se urce la volanul unei maşini, abia se mai putea ţine pe picioare din cauza stării de ebrietate.

După miezul nopţii, minorii în vârstă de 14 şi 17 ani au părăsit localul, fiind urmaţi la zece minute de tânărul de 18 ani, care s-a urcat la volanul unui autoturism Lancia Dedra.

După circa un kilometru, tânărul în vârstă de 18 ani, Gheorghe Ciotu, beat şi fără permis de conducere, i-a lovit pe cei doi tineri. După impact, şoferul l-a urcat în maşină pe minorul în vârstă de 14 ani, pe care l-a dus până în faţa locuinţei, unde l-a lăsat în faţa porţii. Şoferul în vârstă de 18 ani a plecat apoi în afara localităţii, pe un drum lateral, unde a ascuns autoturismul într-o lizieră de salcâmi. Prins în aceeaşi noapte de poliţişti, Gheorghe Ciotu a fost pus să sufle în etilotest, rezultând o concentraţie de 0,89 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

 

„Cum să se înece un om de doi metri într-o fosă adâncă de 70 de centimetri?”

Abia a doua zi, în jurul orei 12.00, tragedia din acest caz avea să iasă la iveală. Un bărbat care locuieşte în imediata apropiere a locului unde s-a produs accidentul a sunat la 112 şi a anunţat că în fosa septică din gospodăria sa se află un cadavru. În fosă se afla chiar cadavrul lui Dumitru Pîţu, despre care nimeni nu mai ştia nimic din noaptea anterioară. 

Adolescentul în vârstă de 17 ani provine dintr-o familie cu cinci copii, iar durerea oamenilor este nemărginită.

Floarea Pîţu, mama băiatului, distrusă de tragedia prin care trece, este chinuită de întrebările cine şi de ce i-a omorât copilul.

„Nu ştiu de ce moarte a murit, nu ştiu ce au făcut cu el. Vreau să se descopere ce a fost acolo, l-au bătut şi l-au zvârlit acolo, a fost accident şi apoi l-au zvârlit, nu ştiu”, se întreabă femeia.

O mătuşă a băiatului, Domnica Moroşan, este şi mai vehementă. Ea este convinsă că tânărul care avea aproape doi metri înălţime şi era foarte masiv nu putea fi aruncat în fosă de o singură persoană.  

„Eu cred că l-au bătut şi l-au omorât. Ei au fost mai mulţi, au fost o mafie, nu a fost unul, unul singur nu putea să-l ridice şi să-l bage în gaură, nici doi nu puteau la cât este de greu..”, spune femeia.

Fosa se află în imediata apropiere a gardului de lângă şosea, iar cum a ajuns acolo minorul nu a putut fi încă stabilit. Oamenii care locuiesc în gospodăria respectivă spun că nu au văzut şi nici nu au auzit nimic suspect în noaptea în care acesta a murit.

Bărbatul care a descoperit cadavrul, Gheorghe Gurău, exclude şi el ca tânărul să fi căzut singur în fosă, mai ales că nici nu avea ce căuta în curtea gospodăriei sale. 

Gheorghe Gurău a declarat: „M-am uitat la pompă şi am văzut un cap, nici nu ştiam ce-i. Am tras mare spaimă. Se vedea dosul la cap. Aici aveam puţină apă, 70 de centimetri. Cum să se înece un om de doi metri într-o fosă adâncă de 70 de centimetri?”.

 

Poliţiştii cred că tânărul a fost lovit de maşină şi proiectat peste gard, însă nu ştiu cum a ajuns în fosă  

Trecând peste drama familiei şi peste ce spun localnici, surse din rândul anchetatorilor au precizat că este aproape cert că adolescentul a fost lovit de maşina condusă de Gheorghe Ciotu, fiind proiectat peste gard.

Oficial, prin vocea purtătorului de cuvânt, inspectorul principal Ionuţ Epureanu, poliţia a precizat: „Din investigaţii a rezultat că cei doi minori au fost implicaţi într-un eveniment rutier în calitate de pietoni, unul dintre ei fiind transportat cu ambulanţa la o unitate medicală, iar celălalt fiind găsit a doua zi decedat în fosa septică. În cauză se efectuează cercetări pentru a se stabili dacă este o legătură de cauzalitate între accident şi decesul tânărului”.

Cum a ajuns tânărul în vârstă de 17 ani în fosă, aceasta este întrebarea esenţială din acest caz. Se ia în calcul fie posibilitatea ca acesta, lovit în urma impactului şi proiectat peste gard, să se fi târât şi să fi căzut în fosă, fie să fi fost aruncat acolo. Şoferul în vârstă de 18 ani nu a fost încă pus oficial sub acuzare pentru moartea lui Dumitru Pîţu.

Gheorghe Ciotu a fost însă arestat preventiv 29 de zile, pentru infracţiunile de conducere fără permis, sub influenţa alcoolului, fugă de la locul accidentului şi vătămare corporală. Deja un noian de infracţiuni şi o tragedie care a urmat, totul după ce un tânăr în stare avansată de ebrietate s-a urcat la volan.

De precizat că nici medicii legişti nu s-au pronunţat încă foarte clar în ceea ce priveşte cauza morţii, aşteptând o serie de probe care vor indica dacă tânărul mort avea apă în plămâni. Cert este că acesta are mai multe leziuni în zona capului, fără a mai avea alte traume serioase pe corp.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Varianta unui omor, tot mai probabilă în cazul adolescentului găsit într-o fosă septică.
 Vizualizări articol: 4620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 7 voturi
Varianta unui omor, tot mai probabilă în cazul adolescentului găsit într-o fosă septică4.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Domnilor PROCURORI! trimis de
(13 nov 2012, 17:39:37
cazul craciun ion .omorat pe remezau in luna august 2012 ? ADEVARUL !!!!!!!!!!!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei