Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 nov 2012 - Anul XVII, nr. 265 (5170)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tânăra accidentată de un diplomat rus se simte mai bine şi este alimentată natural

Starea tinerei accidentate pe o trecere de pietoni din Capitală de un diplomat rus s-a îmbunătăţit, pacienta fiind alimentată natural, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului Bagdasar-Arseni din Bucureşti, dr. Florian Bica.

"Starea ei s-a îmbunătăţit, dar de câteva zile este staţionară. A fost deconectată de la aparate, este alimentată pe gură şi se ridică la marginea patului", a spus medicul.

 Florian Bica a adăugat că nu se poate estima cât va mai rămâne internată pacienta, întrucât medicul terapeut lucrează zilnic cu ea, pentru reluarea anumitor mişcări.

 Tânăra, o studentă de 19 ani din Brăila, a fost accidentată în 21 octombrie de o maşină a Ambasadei Rusiei condusă de un diplomat, pe o trecere de pietoni din sectorul 3. Ea a fost transportată, în comă, la Spitalul Bagdasar-Arseni.

 În 9 noiembrie, instanţa română a transferat Rusiei procedura anchetării diplomatului, acesta urmând a fi cercetat în ţara natală pentru vătămare corporală din culpă şi refuzare de recoltare de probe biologice.

 Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti a admis cererea Parchetului privind trasferarea de procedură în vederea continuării cercetării, instanţa stabilind înaintarea dosarului către autorităţile judiciare din Rusia. Decizia instanţei poate fi contestată în termen de cinci zile, la Tribunalul Bucureşti, care se va pronunţa definitiv pe această chestiune.

 "În condiţiile deciziei instanţei româneşti, solicităm autorităţilor ruse să asigure continuitatea procedurilor judiciare în Federaţia Rusă în cazul acestui accident rezultat cu rănirea gravă a unei tinere studente, aflată încă în spital, astfel încât justiţia să îşi urmeze cursul până la capăt, pe baza elementelor probatorii instrumentate de autorităţile judiciare române", a afirmat ministrul de Externe, Titus Corlăţean, potrivit unui comunicat transmis agenţiei MEDIAFAX.

 Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Oleg Malghinov, a declarat că, în cazul diplomatului, "totul este acum în mâinile organelor de drept" din Rusia, care vor deschide, la rândul lor, un dosar penal.

 Malghinov a mai spus că, în conformitate cu prevederile Convenţiei de la Viena, este considerată imposibilă ridicarea imunităţii diplomatului implicat în accident şi a precizat că acestuia i s-a oprit mandatul şi a părăsit România.

 Consulul rus în România Andrei Lancikov a declarat, pentru Ria Novosti, că diplomatul rus care a accidentat tânăra mergea regulamentar şi "era treaz".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânăra accidentată de un diplomat rus se simte mai bine şi este alimentată natural.
 Vizualizări articol: 596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Tânăra accidentată de un diplomat rus se simte mai bine şi este alimentată natural5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei