Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 oct 2012 - Anul XVII, nr. 243 (5148)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 9.000 de români au luat cursuri de prim ajutor, în campania "O viaţă poate depinde de tine"

Peste 9.000 de români au participat la cursurile de prim ajutor oferite gratuit în toată ţara şi susţinute de către paramedicii SMURD, în cadrul campaniei "O viaţă poate depinde de tine!", iniţiativa derulându-se în continuare pentru cei interesaţi, care se pot înscrie pe site-ul www.salvez.ro.

De la lansarea campaniei, în octombrie 2011, şi până în prezent, 9.134 de persoane au participat la cursurile de prim ajutor organizate în 18 oraşe din România şi susţinute de peste 20 de paramedici SMURD, potrivit organizatorilor.

Publicul larg, dar şi companii, ONG-uri, şcoli şi alte instituţii se pot înscrie la un astfel de curs şi, dacă se întrunesc 20 de doritori, organizatorii se deplasează în oraşul respectiv, pentru susţinerea cursului de circa două ore.

În primul an de campanie, 367 de cursuri au fost organizate pentru elevi, studenţi, profesori, angajaţi ai unor instituţii publice, ONG-uri sau companii private, dar şi pentru publicul larg. De asemenea, au fost susţinute 10 cursuri speciale pentru grupuri predispuse la accidente, cum ar fi motocicliştii, bicicliştii, pasionaţii de turism montan, dar şi pentru părinţii cu copii foarte mici, care pot necesita intervenţii speciale de prim ajutor.

Cel mai vârstnic participant este din Sibiu, are 71 de ani şi a învăţat să acorde primul ajutor în cadrul cursului organizat la bibliotecă judeţeană. Cel mai tânăr are şapte ani şi a învăţat cum poate salva o persoană într-o situaţie de urgenţă la cursul organizat la Şcoala "Ioan Alexandru Brătescu" din Voineşti.

În cadrul cursurilor, participanţii învaţă manevre de prim ajutor în situaţii de stop cardio-respirator, de obstrucţie a căilor respiratorii, de fracturi, hemoragii, leşin, degerături, insolaţie, arsuri şi electrocutare, toţi cursanţii exersând manevrele predate. Cele mai solicitate manevre de prim ajutor au fost pentru stopul cardio-respirator, îngrijirea plăgilor în caz de răni uşoare şi hemoragia.

Începând de anul viitor, la cursurile de prim ajutor vor fi introduse alte nouă manevre: manevră Heimlich pentru sugari, adolescenţi şi adulţi, poziţia laterală de siguranţă, cele în caz de înec, stop cardio-respirator la sugari, intoxicaţii cu alcool, convulsii, hipo şi hiper glicemie la diabetici, sângerare nazală. 
Pe www.salvez.ro se pot înscrie, pe lângă cetăţenii interesaţi, şi companiile, instituţiile şi ONG-urile care doresc să ofere angajaţilor cursuri gratuite de prim ajutor. Echipă mobilă "O viaţă poate depinde de tine!" se va deplasa la sediul lor, pentru a oferi gratuit cursuri de prim ajutor angajaţilor şi beneficiarilor organizaţiilor non-profit. 
Campania "O viaţă poate depinde de ţine!" promovează importanţa măsurilor de prim ajutor atât în ceea ce priveşte accesul rapid la asistenţă de specialitate, prin apelarea numărului de urgenţă 112, cât şi în ceea ce priveşte corectitudinea realizării manevrelor de prim ajutor până la sosirea ambulanţei. Campania este organizată de Asociaţia React şi Vodafone România, în parteneriat cu SMURD, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Ministerul Sănătăţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 9.000 de români au luat cursuri de prim ajutor, în campania "O viaţă poate depinde de tine".
 Vizualizări articol: 840 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 9.000 de români au luat cursuri de prim ajutor, în campania "O viaţă poate depinde de tine"5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei