Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 oct 2012 - Anul XVII, nr. 243 (5148)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comisie: Vânzarea deşeurilor feroase, după completarea unor documente privind identitatea vânzătorului

Vânzarea deşeurilor feroase, neferoase, a celor electrice şi electronice s-ar putea face numai după completarea unor documente privind identitatea vânzătorului pentru a preveni astfel eventuale furturi, potrivit senatorilor din Comisia pentru administraţie a Senatului.

Aceştia au adoptat, cu amendamente, un raport favorabil la o iniţiativă legislativă de modificare a Legii 211/2011, care îi are ca iniţiatori pe deputaţii PDL Sulfina Barbu, Bogdan Cantaragiu, Vasile Gherasim şi Sorin Zamfirescu.

Potrivit propunerii legislative, persoanele fizice şi juridice care comercializează metale neferoase, precum şi aliaje ale acestora sunt obligate să prezinte unităţii achizitoare, iar aceasta este obligată să solicite şi să înregistreze datele de identificare: numele, prenumele, actul de identitate, seria şi numărul, codul numeric personal, domiciliul în cazul vânzătorului persoană fizică, iar în cazul persoanelor juridice se vor prezenta denumirea, sediul, împuternicirea reprezentantului şi certificatul de înmatriculare.

Iniţiatorii mai propun ca unitatea care face achiziţia să stocheze unele date precum "denumirea metalului neferos sau a aliajului şi definirea naturii acestuia", "cantitatea, preţul şi provenienţa metalului feros/neferos sau a aliajului împreună cu documentul justificativ", precum şi "contul bancar deschis de vânzător şi în care va fi efectuată plata".

Stocarea acestor date ar urma să se facă pe o perioadă de trei ani de la data colectării şi să fie prezentate organelor de control abilitate, la cererea acestora şi bianual, sancţiunea pentru nerespectarea acestei prevederi fiind amenda de la 10.000 la 30.000 lei.

Potrivit proiectului, va fi interzisă achiziţionarea de la persoane fizice a metalelor neferoase, precum şi a aliajelor acestora, deşeurile electrice şi/sau electronice, exceptându-se cele rezultate din dezafectări gospodăreşti în limita a 50 kg/an, în caz contrar aplicându-se o amendă de la 20.000 lei la 40.000 lei şi anularea autorizaţiei de colectare.

În expunerea de motive, iniţiatorii arată că "permiterea achiziţionării fără nici o restricţie de către centrele de colectare a materialelor neferoase de la persoane fizice încurajează furtul de astfel de materiale din diferite reţele de comunicaţii şi transport, fenomen care a luat amploare în ultimii ani".

"Acest lucru duce la prejudicierea acestor reţele şi la sincope majore în funcţionalitatea lor, afectând accesul clienţilor la servicii, dar şi punând în pericol siguranţa cetăţenilor şi uneori chiar şi siguranţa naţională", mai susţin aceştia.

Plenul Senatului va dezbate acest proiect în calitate de primă Cameră sesizată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisie: Vânzarea deşeurilor feroase, după completarea unor documente privind identitatea vânzătorului.
 Vizualizări articol: 617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisie: Vânzarea deşeurilor feroase, după completarea unor documente privind identitatea vânzătorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei