Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 sep 2012 - Anul XVII, nr. 227 (5132)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Amenzi de 731.000 de lei la balastiere, după controale efectuate de Inspecţia Apelor

Aproape 80 de amenzi, în valoare de 731.000 de lei, au fost aplicate în urma unor controale efectuate la balastiere, inclusiv la staţiile de spălare şi sortare a agregatelor, de Inspecţia Apelor din cadrul Administraţiei Naţionale "Apele Române" (ANAR), informează ANAR.

Potrivit sursei citate, au fost controlate 701 balastiere, dispunându-se 852 de măsuri pentru conformare şi aplicându-se 78 de sancţiuni contravenţionale.

Cele mai importante probleme constatate în cadrul activităţilor de extragere a agregatelor şi la staţiile de spălare-sortare agregate au fost: planurile de prevenire şi combatere a poluărilor accidentale neactualizate, nerespectarea perimetrelor de exploatare stabilite şi avizate prin autorizaţiile de gospodărire a apelor, lipsa monitorizării volumelor de apă captate şi evacuate la staţiile de sortare şi spălare agregate, nerespectarea tehnologiei de extracţie şi a adâncimii de exploatare, existenţa depozitelor intermediare de balast şi levigabil din albiile minore, pe malurile apelor şi/sau din incinta perimetrelor de exploatare, bornarea deficitară a perimetrelor de exploatare şi neefectuarea de măsurători topografice aferente, în cazul schimbării configuraţiei albiei râurilor.

În privinţa balastierelor în terasă, pentru realizarea de iazuri piscicole, au fost verificate un număr de 146 de unităţi, au fost impuse un număr de 200 de măsuri cu termene de conformare şi s-au aplicat şapte sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 155.000 lei, precizează ANAR.

Conform prevederilor din Legea Apelor nr. 107/1996, cu modificările şi completările ulterioare, activitatea de extragere a mineralelor poate fi sancţionată cu amendă contravenţională de la 75.000 lei la 80.000 lei pentru persoanele juridice şi de la 25.000 lei la 30.000 lei pentru persoanele fizice.

Inspecţia Apelor din cadrul ANAR efectuează pe parcursul întregului an controale planificate, tematice, inopinate şi controale privind stadiul realizării măsurilor impuse prin verificările anterioare, astfel încât aceste folosinţe (balastiere, staţii sortare) să funcţioneze în condiţii legale din punctul de vedere al gospodăririi apelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de 731.000 de lei la balastiere, după controale efectuate de Inspecţia Apelor.
 Vizualizări articol: 593 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Amenzi de 731.000 de lei la balastiere, după controale efectuate de Inspecţia Apelor2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei