Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 sep 2012 - Anul XVII, nr. 227 (5132)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comisia Europeană a clasat 13 proceduri de infringement deschise împotriva României, rămân 42

Comisia Europeană a decis, joi, clasarea a 13 acţiuni de infringement declanşate împotriva României în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor care îi revin în baza Tratatului UE, iar în prezent rămân deschise 42 de astfel de acţiuni, informează Ministerul Afacerilor Europene.

"Această decizie vine ca urmare a eforturilor autorităţilor române de adoptare a măsurilor care să asigure respectarea dreptului Uniunii Europene", a declarat Agentul Guvernamental al României pentru Curtea de Justiţie şi Tribunalul UE, Răzvan Horaţiu Radu, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Europene.

Totodată, el a subliniat, potrivit unui comunicat MAEur, importanţa dialogului constant menţinut de partea română cu instituţia europeană pentru remedierea respectivelor situaţii.

Dintre cele 13 acţiuni clasate, nouă privesc necomunicarea măsurilor naţionale de transpunere a directivelor UE, iar patru vizează aplicarea sau transpunerea incorectă a legislaţiei UE.

La ora actuală mai există 42 de proceduri de infringement declanşate de Comisia Europeană împotriva României, toate fiind în fază precontencioasă. Dintre acestea, 28 privesc transpunerea sau aplicarea incorectă a dreptului UE, iar 14 sunt legate de necomunicarea măsurilor naţionale de transpunere a directivelor.

CJUE nu a pronunţat împotriva României nicio hotărâre de condamnare pentru neîndeplinirea obligaţiilor care îi revin în baza Tratatului UE. De asemenea, pe rolul CJUE nu se află nicio acţiune în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor declanşată împotriva României, mai precizează MAEur.

Directiva 2011/100/UE de modificare a Directivei 98/79/CE privind dispozitivele medicale pentru diagnostic in vitro, transpusă prin HG nr. 596/2012 pentru completarea HG 798/2003 privind stabilirea condiţiilor de introducere pe piaţă şi utilizare a dispozitivelor medicale pentru diagnostic in vitro este prima din cele nouă acţiuni care priveau necomunicarea măsurilor naţionale de transpunere a directivelor UE, clasate după adoptarea actelor normative naţionale corespunzătoare.

A doua acţiune vizează Directiva 2009/128/CE de stabilire a unui cadru de acţiune comunitară în vederea utilizării durabile a pesticidelor, transpusă prin OUG nr. 34/2012 pentru stabilirea cadrului instituţional de acţiune în scopul utilizării durabile a pesticidelor pe teritoriul României.

Din cele nouă acţiuni face parte şi Directiva 2011/37/UE de modificare a anexei II la Directiva 2000/53/CE privind vehiculele scoase din uz, transpusă prin HG nr. 384/2012 pentru modificarea anexei nr. 3 la HG nr. 2.406/2004 privind gestionarea vehiculelor şi a vehiculelor scoase din uz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisia Europeană a clasat 13 proceduri de infringement deschise împotriva României, rămân 42.
 Vizualizări articol: 547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisia Europeană a clasat 13 proceduri de infringement deschise împotriva României, rămân 420.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei