Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 sep 2012 - Anul XVII, nr. 227 (5132)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Concedierile colective în TVR în urma discuţiilor cu sindicatele: 872 angajaţi vor fi disponibilizaţi

Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al SRTv, spune într-un comunicat, remis MEDIAFAX, că selecţia personalului TVR va începe după 1 octombrie, iar disponibilizările vor viza 872 de posturi, numărul de locuri de muncă reduse fiind mai mic cu 90 faţă de cifra propusă iniţial (962).

Potrivit calendarului de implementare a acţiunilor Programului de redresare economică a Societăţii Române de Televiziune (SRTv), în perioada 13-24 septembrie au avut loc runde de discuţii în cadrul procesului de consultări în vederea concedierilor colective. Ca urmare a acestor discuţii, conducerea SRTv a formulat un răspuns la propunerile reprezentanţilor SPUS TV - sindicatul reprezentativ din Televiziunea Română şi Notificarea de concediere colectivă, se spune în comunicatul remis MEDIAFAX de reprezentanţii TVR.

În cadrul consultărilor au fost stabilite etapele, procedurile şi criteriile procesului de selecţie a personalului SRTv, se spune în comunicat.

Potrivit sursei citate, în urma discuţiilor, părţile implicate (conducerea TVR şi reprezentanţii sindicatului reprezentativ, n.r.) s-au pus de acord cu privire la procesul de concediere colectivă, în condiţiile prevăzute de lege şi de Contractul Colectiv de Muncă în SRTv, în scopul identificării modalităţilor şi mijloacelor prin care să fie diminuate efectele sociale şi consecinţele concedierilor.

Totodată, a fost reanalizată structura de personal care urmează să fie disponibilizat. "Astfel, partenerii au căzut de acord ca numărul posturilor desfiinţate să fie mai mic faţă de cifra propusă iniţial în Notificarea privind intenţia de concediere colectivă, respectiv 872 de posturi faţă de 962. Această decizie a fost luată fără afectarea substanţială a indicatorilor economici cuprinşi în Programul de redresare economică a SRTv, care justifică măsura concedierilor colective", se spune în comunicatul TVR.

 

TVR va rămâne cu 2.395 de angajaţi

Potrivit Notificării de concediere colectivă, transmisă SPUS TV de către Claudiu Săftoiu, numărul total de salariaţi al TVR era, la data de 26 septembrie 2012, de 3.274 din care 96 funcţii de conducere şi 3.178 funcţii de execuţie, din care 1.581 personal de specialitate şi 1.693 personal suport.

În Notificare se mai spune că după finalizarea procesului de concediere colectivă, TVR va rămâne cu 2.395 de angajaţi.

Pe de altă parte, în comunicatul TVR se mai spune că în cadrul procesului de selecţie vor prevala criteriile profesionale, potrivit articolului 52 bis din Contractul Colectiv de Muncă în SRTv, iar evaluarea performanţelor profesionale, realizată în luna septembrie 2012, va constitui criteriu eliminatoriu pentru înscrierea la procesul de selecţie pentru toţi angajaţii, indiferent de funcţia ocupată sau vechimea în TVR.

Procesul de selecţie va consta în trei etape care vor fi notate şi cărora li se vor aplica ponderi, respectiv: memoriul de activitate, testul grilă şi interviul, iar pentru domeniile de activitate comune se vor constitui atât comisii de selecţie, cât şi o comisie de rezolvare a contestaţiilor.

Consiliul de Administraţie al TVR a adoptat, pe 29 august 2012, Programul de redresare economică a televiziunii publice, care prevede şi modificarea organigramei Televiziunii Române şi reducerea personalului instituţiei, după cum a declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, Claudiu Săftoiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concedierile colective în TVR în urma discuţiilor cu sindicatele: 872 angajaţi vor fi disponibilizaţi.
 Vizualizări articol: 545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concedierile colective în TVR în urma discuţiilor cu sindicatele: 872 angajaţi vor fi disponibilizaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei