Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 sep 2012 - Anul XVII, nr. 227 (5132)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sofia Vicoveanca - duminică, la emisiunea "Doamne de poveste"

Emisiunea "Doamne de poveste", difuzată duminică, de la ora 16.30, pe postul Acasă, va prezenta un portret al uneia dintre cele mai mari doamne ale cântecului popular românesc - Sofia Vicoveanca, informează televiziunea.

Olivia Steer prezintă duminică o ediţie emoţionantă a emisiunii "Doamne de poveste" despre viaţa cântăreţei Sofia Vicoveanca.

Privind în urmă, Sofia Vicoveanca (refugiată din Bucovina, care a fost cedată în 1940 Uniunii Sovietice), îşi aduce aminte cu durere de anii copilăriei, care au fost marcaţi de suferinţe, de lipsa îndelungată a tatălui care era închis în lagăr.

"Ca să nu ceară copiii de mâncare se puneau ziua perne în geam ca să nu le fie foame, să doarmă. Era secetă mare şi nu se făcea nimic. Aproape că nu există cuvinte să exprim. Eram refugiate, eu cu mama, iar de tata nu mai ştiam nimic. Odată l-am prins povestind mamei că el a fost în Baku prizonier şi se aruncau cojile de la cartofi şi se repezeau să mănânce grămada. Dintr-un bărbat bine ajunsese la 35 de kilograme. Eu acasă nu aveam voie să cânt, tot din cauza amarului tatălui", spune Sofia Vicoveanca.

Sofia Vicoveanca nu s-a considerat niciodată o femeie frumoasă, dar a avut întotdeauna un farmec irezistibil, o strălucire care-i venea din interior şi de care se îndrăgosteau toţi bărbaţii care o întâlneau. Dintre toţi, l-a ales pe Victor Micu, un jurnalist care avea să îi rămână alături toată viaţa.

"Am avut un bărbat atât de deştept, Victor Micu se numea, ziarist cu un creion atât de ascuţit, el mi-a dirijat lectura şi îi simt lipsa şi acum. Fiind ziarist, el a venit o perioadă la Suceava şi m-a văzut la spectacol. N-am fost o femeie frumoasă, dar am avut mulţi peţitori. Toţi mă cereau în căsătorie de la prima, a doua întâlnire. N-am fost mireasă pentru că miresele trebuie să fie frumoase şi eu nu eram frumoasă. Şi el a fost de acord. Ştiţi, mi-a fost alături toată viaţa", spune artista.

Şi-a dorit enorm un copil, iar când acesta a venit pe lume, viaţa i s-a schimbat pentru totdeauna. "După inundaţii am vrut să înfiem un copil al nimănui, care a rămas singur. Ceauşescu a făcut legea şi nu a mai fost posibil. Şi atunci am rămas însărcinată. S-a născut pruncul meu şi glasul meu a scăzut cu o terţă. Mi-a schimbat destinul băiatul meu", spune emoţionată Sofia Vicoveanca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sofia Vicoveanca - duminică, la emisiunea "Doamne de poveste".
 Vizualizări articol: 1247 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sofia Vicoveanca - duminică, la emisiunea "Doamne de poveste"5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei