Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 sep 2012 - Anul XVII, nr. 227 (5132)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANPC a dat, în trei luni, sancţiuni de peste trei milioane de lei

Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au efectuat, în cele 100 de zile de la schimbarea conducerii instituţiei, 36.165 de controale, fiind aplicate 25.523 de sancţiuni contravenţionale şi 16.881 de amenzi, în cuantum de 3.159.650 de lei.

În aceeaşi perioadă, dintre cele 10.432 de reclamaţii înregistrate la ANPC, au fost soluţionate 9.518, valoarea produselor oprite definitiv de la comercializare fiind de 362.416 de lei, au precizat, ieri, reprezentanţii instituţiei.

Aproape jumătate dintre reclamaţiile înregistrate au vizat produse alimentare, au precizat cei de la ANPC.

În urma controalelor în domeniul produselor alimentare cu specific pâine şi produse de panificaţie, s-a constatat că foarte multe reclamaţii au în vedere comercializarea pâinii şi a produselor de panificaţie cu "parametri neconformi" sau cu data durabilităţii depăşită sau la care cantitatea nu este respectată. Totodată, 17% dintre operatorii economici controlaţi nu ofereau informaţiile obligatorii care să permită alegerea sortimentului dorit.

În ceea ce priveşte băuturile spirtoase, dintre cei 448 de operatori economici verificaţi, aproximativ 300 nu respectau prevederile legale în privinţa comercializării acestora.

Astfel, au fost identificaţi 17 producători care comercializau ilegal băuturi spirtoase cu diferite arome, în majoritatea cazurilor produsele inducând în eroare consumatorii, prin atribuirea de denumiri neconforme cu prevederile regulamentului unor băuturi spirtoase. S-a constatat, de asemenea, şi ilustrarea pe etichete a fructelor, deşi în conţinutul produsului erau arome, precum şi înscrierea incorectă a aditivilor utilizaţi.

În domeniul băuturilor răcoritoare, au fost verificaţi 608 operatori economici, la 457 dintre aceştia fiind constatate deficienţe.

Inspectorii ANPC au verificat, de asemenea, 10 milioane de litri minerală naturală sau de izvor, aproape 40% din cantitatea controlată nerespectând prevederile legale privind protecţia consumatorilor. Neregulile au constat în depozitarea în condiţii improprii sau perioada de valabilitate expirată.

De asemenea, au fost găsite cazuri în care comercializarea apei minerale naturale provenite din aceeaşi sursă era făcută sub mai multe denumiri comerciale, fapt ce contravine prevederilor legii, sau apa minerală avea trecută pe etichetă un alt loc de exploatare decât cel cunoscut.

În perioada 5-14 septembrie, inspectorii ANPC au controlat 848 de operatori economici din domeniul rechizitelor şi uniformelor şcolare, fiind aplicate 736 de sancţiuni, dintre care 377 amenzi cu o valoare de aproape un milion de lei. Aproape 79% dintre operatorii economici producători de uniforme şcolare controlaţi prezentau deficienţe la marfa produsă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANPC a dat, în trei luni, sancţiuni de peste trei milioane de lei.
 Vizualizări articol: 576 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANPC a dat, în trei luni, sancţiuni de peste trei milioane de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei