Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 sep 2012 - Anul XVII, nr. 227 (5132)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Strigăt de ajutor

O fetiţă în vârstă de 12 ani are nevoie urgent de un transplant intestinal pentru a supravieţui

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O fetiţă în vârstă de 12 ani, Anamaria Huţuleac, din Rădăuţi, are nevoie urgent de un transplant de intestin subţire pentru a supravieţui. Anamaria este elevă în clasa a VII-a, dar cu greu a reuşit să meargă primele trei zile la şcoală, pentru

a-şi revedea colegii şi profesorii. Fetiţa are sistemul imunitar foarte slăbit, are nevoie de multe vitamine şi tratamente foarte scumpe.De-a lungul anilor, a trecut prin nenumărate intervenţii chirurgicale, la clinici din ţară şi din străinătate, spitalul devenindu-i, din păcate, a doua casă. Costul intervenţiei chirurgicale, care se poate face la o clinică din străinătate, este de peste 130.000 de euro, sumă care depăşeşte cu mult posibilităţile familiei.

 

2 euro, pentru a salva o viaţă

Toţi cei cu suflet mare, care înţeleg suferinţa acestui copil care se luptă pentru fiecare clipă, cu demnitate, cu speranţa celui care abia păşeşte în viaţă, care are idealuri, visuri pe care doreşte să şi le împlinească, pot să o ajute pe Anamaria trimiţând un sms fără text la 848, în valoare de 2 euro, valabil în reţelele Orange, Vodafone şi Cosmote, pentru care nu se plăteşte TVA. Această campanie, care se numeşte „Redai zâmbetul. Redai viaţa”, este valabilă în perioada 29 septembrie – 5 octombrie, inclusiv. Puteţi face donaţii şi prin transfer bancar,

în conturile deschise la Raiffeisen Bank:
Cont în lei RO54 RZBR 0000 0600 0987 7610 – Titular Cont Ana Huţuleac, mama fetiţei care are nevoie de ajutor; Cont în euro RO25 RZBR 0000 0600 1419 1431 - Titular Cont Ana Huţuleac; Persoana de contact este Ana Huţuleac, la tel. 0742 796 915. Puteţi face donaţii rapide cu cardul. Dacă aveţi un cont PayPal, puteţi transfera bani simplu şi direct în contul PayPal al Anei Huţuleac. PayPal este unul dintre cele mai populare şi mai sigure servicii de plată online din lume. Vă puteţi face un cont, dacă aveţi un card activat la plata online.

 

„Mereu spune că poate, că se descurcă singură, nu vrea să ne necăjească”

După cum ne-a spus ieri Ana Huţuleac, o mamă disperată să-şi salveze copilul, Anamaria se simte din ce în ce mai rău. Sistemul imunitar este foarte slăbit. În fiecare noapte, fetiţa este hrănită prin perfuzii şi zilnic face injecţii. Singura soluţie pentru Anamaria este un transplant intestinal.

Deşi slăbită, Anamaria a aşteptat cu mare emoţie prima azi de şcoală,  pentru a-şi revedea profesorii şi colegii. Pe 17 septembrie, Anamaria a păşit în clasa a VII-a. Şi-a făcut ghiozdanul şi a vrut să-l ducă singură, deşi mama ei a vrut să o ajute. „Mereu spune că poate, că se descurcă singură, nu vrea să ne necăjească. Vrea să înveţe, şi cu toate că trece prin aceste momente grele, nu vrea să fie protejată. Chiar dacă programul ei de seară înseamnă injecţii şi perfuzii pe timpul nopţii şi dimineaţa alte injecţii, ea vrea să înveţe la fel ca toţi ceilalţi copii. Mai mult, nu vrea ca ceilalţi copii, colegii să ştie că suferă, nu vrea să fie văzută de colegii de şcoală ca un copil cu probleme, ci ca un copil normal, un copil care se bucură de viaţă”, ne-a spus cu vocea aproape stinsă mama fetiţei.

 

Speranţa moare ultima

Dacă pentru prima operaţie, cea din Germania, Anamaria a fost ajutată de oameni dragi, de oameni care i-au înţeles suferinţa, este momentul ca şi de această dată, aşa cum speră şi mama fetiţei, să fim alături de ea. Necondiţionat. Să privim povestea ei ca pe o lecţie de viaţă. Să îi redăm zâmbetul, să o readucem în mijlocul colegilor de clasă, să o ajutăm să ajungă în străinătate pentru a face acel transplant, de care depinde viaţa ei. Preţul supravieţuirii este unul mare, dar faptul că Anamaria va trăi şi datorită vouă, datorită fiecăruia dintre voi, cei care o puteţi ajuta să adune banii pentru operaţie, este înălţător, este nepreţuit. Colegii de clasă, împreună cu mai mulţi profesori ai Şcolii Generale Nr. 3 Rădăuţi, unde Anamaria este elevă, vor continua campania de strângere de fonduri, aşa cum au mai făcut-o şi până acum, pentru a-i da o şansă la viaţă colegei lor dragi, elevei sârguincioase care are nevoie urgent de ajutor.

 

A câştigat o bătălie, nu şi... lupta cu boala

Anamaria ne dă tuturor o lecţie de viaţă. Se luptă pentru supravieţuire. O dată a reuşit. Speră ca viaţa să-i surâdă încă o dată şi să o „smulgă” de pe patul de spital. Cu câţiva ani în urmă, Anamaria a suferit o intervenţie chirurgicală la o clinică din Germania, o operaţie la coloana vertebrală. A fost o mare încercare pentru ea, dar şi pentru părinţii ei, Ana şi Petru, care au trecut prin emoţii pe care nu şi le-ar fi închipuit. Anamaria le-a dat atunci prima lecţie de viaţă. Ne-a dat-o tuturor. A făcut faţă operaţiei, riscurilor de a rămâne imobilizată, în cazul unui eşec, şi a zâmbit din nou. Nu pentru totdeauna, nu pentru mult timp, din păcate.
 

O nouă palmă de la viaţă, o nouă încercare, o nouă operaţie

Când nimeni, şi cu atât mai puţin Anamaria, nu se aştepta la o nouă palmă de la viaţă, în urma unei banale lovituri în zona abdomenului, fata a făcut infarct mezenteric şi după patru operaţii a rămas cu mai puţin de 12 cm de intestin subţire. Cu toate acestea, Anamaria visează să meargă la şcoală, să se pregătească pentru examenul de anul viitor, de capacitate, şi viaţa ei să-şi urmeze cursul normal.

Ea speră nişte lucruri normale, lucruri de care are parte aproape orice copil. Efortul ei, însă, este unul dus până la sacrificiu. Boala, de multe ori, o ţintuieşte într-un pat de spital sau acasă, sub perfuzii. Cu vocea înecată în lacrimi, Ana Huţuleac ne-a spus că singura soluţie pentru Anamaria este un transplant intestinal, care se poate face la o clinică din străinătate, Germania, Belgia sau Franţa, dar costurile sunt enorme, peste puterile financiare ale familiei Huţuleac. Transplantul intestinal costă peste 130.000 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O fetiţă în vârstă de 12 ani are nevoie urgent de un transplant intestinal pentru a supravieţui.
 Vizualizări articol: 2168 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
O fetiţă în vârstă de 12 ani are nevoie urgent de un transplant intestinal pentru a supravieţui5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei