Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 sep 2012 - Anul XVII, nr. 208 (5113)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poliţiştii vor supraveghea intrarea şi ieşirea elevilor de la ore, precum şi traseele acestora

 

Echipajele de Poliţie vor fi prezente zilnic, începând cu prima zi de şcoală, în zona intrărilor în unităţile de învăţământ, în intervalele orare în care elevii intră sau ies de la cursuri, urmând să fie supravegheate, de asemenea, traseele pe care se deplasează aceştia, informează IGPR.

În plus, conform planului de măsuri, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. De asemenea, la fiecare școală vor fi afișate datele de contact ale polițistului de proximitate, pentru o mai bună comunicare, precizează Inspectoratul General al Municipiului Bucureşti (IGPR).

Poliţiştii vor patrula în zona şcolilor şi când elevii nu au cursuri, întrucât multe unităţi şcolare deţin terenuri de sport care sunt frecventate de un număr mare de copii, potrivit sursei citate.

Măsurile au fost dispuse ieri, la o videoconferinţă a şefului Poliției Române, Petre Tobă, cu reprezentanţii inspectoratelor județene de poliție și ai Poliţiei Capitalei, despre măsurile necesare pentru ca noul an școlar să se desfășoare în siguranță.

Șeful Poliției Române a solicitat, de asemenea, identificarea și controlarea tuturor unităţilor economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ, cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

O atenție deosebită va fi acordată unităților de învățământ din mediul rural, poliţiştii din structurile de prevenire, de proximitate şi de la posturile comunale urmând să aibă întâlniri atât cu reprezentanţi ai şcolii, cât şi cu părinţi şi elevi.

O altă măsură prevede ca poliţiştii de la rutieră să fie prezenți în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor, mai arată IGPR.

De asemenea, vor fi activate patrulele şcolare de circulaţie, care vor funcționa pe baza regulamentelor proprii.

Totodată, pentru siguranța elevilor, vor fi identificați toți deţinătorii de autovehicule destinate transportului şcolar, care vor fi instruiți cu privire la obligaţiile ce le revin în vederea asigurării unei stări tehnice corespunzătoare şi a utilizării acestor mijloace strict conform destinaţiei.

Potrivit IGPR, în cursul anului școlar trecut, numărul elevilor autori de infracțiuni a scăzut cu 16% faţă de 2010-2011, iar cel al infracțiunilor sesizate în zona adiacentă unităţilor şcolare, cu 26,8%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii vor supraveghea intrarea şi ieşirea elevilor de la ore, precum şi traseele acestora.
 Vizualizări articol: 1402 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţiştii vor supraveghea intrarea şi ieşirea elevilor de la ore, precum şi traseele acestora0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei