Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 aug 2012 - Anul XVII, nr. 195 (5100)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Haşotti despre Antonescu: De ce să părăsească viaţa politică? ; 90% dintre români i-au dat dreptate

Liderul senatorilor PNL Puiu Haşotti a declarat, marţi, răspunzând unei întrebări, că liderul PNL Crin Antonescu nu ar trebui să părăsească viaţa politică şi nici Partidul Naţional Liberal.

"Dar de ce să părăsească viaţa politică? Cum să părăsească Crin Antonescu viaţa politică când 90% dintre români i-au dat dreptate, dintre cei care s-au prezentat la vot?. Şi, mai mult decât atât, conform bunului simţ aritmetic referendumul a fost valid", a afirmat Haşotti.

El a spus că "în mod categoric" nu se pune nici problema retragerii lui Crin Antonescu din funcţia de preşedinte al PNL.

Haşotti a făcut aceste declaraţii la sediul PNL, unde liderii partidului au fost convocaţi în şedinţă în urma deciziei Curţii Constituţionale privind invalidarea referendumului şi revenirea lui Traian Băsescu la Cotroceni.

Curtea Constituţională a constatat, în hotărârea adoptată marţi, că procedura de organizare a referendumului a fost respectată, că nu s-a întrunit condiţia de cvorum pentru ca scrutinul să fie valabil şi menţionează că la data publicării deciziei în Monitorul Oficial Traian Băsescu îşi reia atribuţiile.

Potrivit unui comunicat al CC, plenul Curţii Constituţionale a decis cu majoritate de voturi că procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu a fost respectată.

De asemenea, CC confirmă rezultatele referendumului comunicate de Biroul Electoral Central şi constată că din totalul de 18.292.464 de persoane înscrise în listele electorale permanente au participat la vot 8.459.053 de persoane (46.24 %), din care 7.403.836 (87.52 %) au răspuns "DA" la întrebarea "Sunteţi de acord cu demiterea Preşedintelui României?", iar 943.375 (11.15 %) au răspuns "NU".

Totodată, CC constată că la referendum nu au participat cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, pentru ca referendumul să fie valabil.

În comunicatul dat publicităţii de Curtea Constituţională se precizeză că la data publicării acestei hotărâri în Monitorul Oficial încetează interimatul lui Crin Antonescu în exercitarea funcţiei de preşedinte, iar Traian Băsescu îşi reia atribuţiile de şef al statului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Haşotti despre Antonescu: De ce să părăsească viaţa politică? ; 90% dintre români i-au dat dreptate.
 Vizualizări articol: 742 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Haşotti despre Antonescu: De ce să părăsească viaţa politică? ; 90% dintre români i-au dat dreptate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ori esti PROST ori esti Prost bai `nea Puiu. trimis de
(22 aug 2012, 13:00:13
Pai cum naiba sa spui ca 90% dintre romani i-ua dat dreptate...cand la vot au fost mai putin din populatia Romaniei. Cei destepti au ales varianta mai simpla si mai plauzibila a boicotarii referendum-ului si au stat acasa. Si vine rahatzelul asta de Hasotti si se trezeste el sa spuna ca ``au avut dreptate``. Misca-ti bah curu` ala rosu de pe scaunelul ala tapitat cu velura de aceeiasi culoare si macar odata in viata voastra de rahatzei ambulanti recunoasteti-va infrangerea cu fruntea sus. Probabil ca ati avea mai mult respect daca a-ti face-o asa.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei