Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 aug 2012 - Anul XVII, nr. 195 (5100)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hotărâre

Băsescu se întoarce la Cotroceni

Curtea Constituţională a constatat, în hotărârea adoptată ieri, că procedura de organizare a referendumului a fost respectată, că nu s-a întrunit condiţia de cvorum pentru ca scrutinul să fie valabil şi menţionează că la data publicării deciziei în MO Traian Băsescu îşi reia atribuţiile.

Prezentăm integral comunicatul dat publicităţii de Curtea Constituţională:

"În ziua de 21 august 2012, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.i) din Constituţia României şi al art.46-47 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, cu majoritatea de voturi prevăzută de art.47 alin.(1) din Legea nr. 47/1992, a hotărât :

«1. Constată că procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, a fost respectată.

2. Confirmă rezultatele referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 comunicate de Biroul Electoral Central şi constată că din totalul de 18.292.464 de persoane înscrise în listele electorale permanente au participat la vot 8.459.053 de persoane (46.24 %), din care 7.403.836 (87.52 %) au răspuns „DA” la întrebarea „Sunteţi de acord cu demiterea Preşedintelui României?”, iar 943.375 (11.15 %) au răspuns „NU”.

3. Constată că la referendum nu au participat cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, pentru ca referendumul să fie valabil în conformitate cu prevederile art.5 alin.(2) din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

4. La data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea I, încetează interimatul domnului George - Crin Laurenţiu Antonescu în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României.

5. De la data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea I, domnul Traian Băsescu îşi reia exercitarea atribuţiilor constituţionale şi legale de Preşedinte al României.

Prezenta hotărâre se prezintă Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite în şedinţă comună.
Hotărârea este definitivă şi general obligatorie şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi în presă.»

Dezbaterea a avut loc la data de 21 august 2012 şi la aceasta au participat: Augustin Zegrean, preşedinte, Aspazia Cojocaru, Acsinte Gaspar, Petre Lăzăroiu, Mircea Ştefan Minea, Iulia Antoanella Motoc, Ion Predescu, Puskas Valentin Zoltan, Tudorel Toader, judecători."

 

O declaraţie a lui Băsescu privind decizia CC, posibilă astăzi, după citirea în plenul Curţii

O declaraţie a preşedintelui suspendat Traian Băsescu cu privire la decizia luată ieri de Curtea Constituţională în legătură cu referendumul ar fi posibilă miercuri, după citirea în plenul Curţii a textului deciziei, au declarat pentru MEDIAFAX surse din staff-ul de campanie al acestuia.

Traian Băsescu a decis să nu aibă nici o reacţie privind decizia CC în cursul acestei zile, au mai precizat sursele menţionate.

De altfel, preşedintele suspendat nici nu a mai venit ieri la sediul său de campanie din strada Comăniţa nr.9.

Traian Băsescu a fost aşteptat, ieri, la sediul său de campanie, de câteva zeci de jurnalişti ai presei române, dar şi internaţionale pentru o eventuală declaraţie a sa privind decizia de ieri a Curţii Constituţionale cu privire la referendum.

Numărul echipelor de jurnalişti din faţa sediului de campanie al lui Băsescu a crescut rapid după ce a fost anunţată la prânz decizia Curţii Constituţionale de a nu valida referendumul din 29 iulie şi, de asemenea, a crescut şi numărul efectivelor de jandarmi. Aceştia au coborât din maşini şi gardurile folosite pentru blocarea accesului pe stradă, însă traficul nu a fost restricţionat, iar singurul incident a fost venirea pe stradă a unui protestatar anti-Băsescu, care a fugit până sub ferestrele sediului de campanie, unde a scandat cu putere câteva lozinci împotriva preşedintelui suspendat şi a Curţii Constituţionale, fiind apoi ridicat de o echipă de jandarmi.

După prânz, la sediul de campanie au venit şi câţiva simpatizanţi ai lui Băsescu. Aceştia le-au dat buchete de flori persoanelor din staff-ul de campanie al lui Băsescu.

La sediul de campanie s-au aflat, în cursul zilei, Bogdan Drăgoi, Bogdan Oprea, Bogdan Mănoiu, Sebastian Lăzăroiu şi Cristian Diaconescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu se întoarce la Cotroceni.
 Vizualizări articol: 1025 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Băsescu se întoarce la Cotroceni1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei