Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 aug 2012 - Anul XVII, nr. 195 (5100)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Am fost surprins de decizia Curţii, sunt dezamăgit, frustrat

Crin Antonescu a declarat, ieri, că a fost surprins de decizia Curţii Constituţionale de invalidare a preşedintelui, după ce săptămâna trecută declara că şansele de revenire a lui Traian Băsescu la Cotroceni sunt "infime" şi a mărturisit că este "dezamăgit şi frustrat".

Antonescu a arătat că declaraţia sa privind şansele infime de validare a referendumului s-a bazat pe coroborarea unor date şi articole de lege, hotărâri ale Curţii Constituţionale şi a unor cifre.

El a spus că a pornit de la premisa "raţionalităţii şi corectitudinii" deciziei pe care judecătorii Curţii Constituţionale, indiferent de originea lor la numirea în funcţie, o pot lua.

"Evident că, în sensul acesta, am fost surprins de decizia Curţii, sunt dezamăgit, sunt frustrat, ca atâţia şi atâţia oameni din această ţară", a precizat el.

Antonescu a menţionat că singura cale de urmat, dincolo de exprimarea nemulţumirii faţă de această decizie, este "respectarea regulilor".

 

Nu mă retrag din viaţa politică, pentru că Traian Băsescu a fost demis pe fond

Crin Antonescu a declarat că nu se retrage din viaţa politică, pentru că "Traian Băsescu a fost demis pe fond" şi că acesta ar trebui să demisioneze.

"Da, am spus că dacă Traian Băsescu nu va fi demis, mă joi retrage din politică. Nu mă retrag din politică, pentru că Băsescu a fost demis în realitate pe fond", a declarat Antonescu, susţinând că cel care trebuie să demisioneze este Băsescu.

El a precizat că şi-a luat angajamentul demisiei "doar în faţa dorinţei românilor".

Crin Antonescu a mai spus că îşi va relua activitatea politică în calitate de preşedinte al PNL şi copreşedinte al USL.

"Eu îmi voi relua activitatea politică în calitate de preşedinte al PNL şi copreşedinte al USL", a subliniat Antonescu.

Antonescu a mai declarat că nu vede nici un fel de legătură între declaraţia lui Traian Băsescu privind demisia în cinci minute şi declaraţia sa din Parlament privind retragerea din politică, în cazul în care Traian Băsescu revine la Cotroceni, în urma referendumului.

"Consider că în termenii declaraţiei mele politice românii l-au demis pe Traian Băsescu şi Curtea Constituţională a decis altceva", a arătat Antonescu.

El a menţionat că, dacă i-ar fi teamă, ar trebui să se lase de politică la finalul fiecărei zile, în care vede "tone de calomnii, de mizerii, de injurii şi răstălmăciri", în "presa dedicată şi finanţată de regimul Băsescu".

"Nu am, din punctul acesta de vedere, dreptul să mă las descurajat, intimidat sau scârbit, pentru că nu răspund în faţa presei lui Băsescu şi consider că am vreo obligaţie în faţa presei lui Băsescu, ci în faţa oamenilor care şi-au pus speranţa în mine, în partidele noastre, în colegii mei", a mai precizat Antonescu.

Antonescu declara, pe 6 iulie, în plenul Parlamentului, în şedinţa pentru suspendarea şefului statului, că dacă Traian Băsescu nu va fi demis la referendum, el se va retrage "definitiv" din viaţa politică.

Traian Băsescu i s-a adresat lui Crin Antonescu, în finalul intervenţiei sale în faţa Parlamentului, spunându-i că îi lasă o foaie, pe care să scrie ce a promis, liderul PNL declarând anterior că, dacă Băsescu nu este demis la referendum, se retrage definitiv din viaţa politică.

Antonescu spunea, pe 16 iulie, că dacă Băsescu va reveni la Palatul Cotroceni prin invalidarea referendumului, se va retrage din viaţa politică.

El spunea că, politic, Traian Băsescu, a fost demis la referendumul de la finalul lunii iulie, dar juridic, decizia aparţine CC.

Antonescu afirma, ulterior, întrebat dacă îşi menţine decizia de a demisiona dacă Traian Băsescu nu va fi demis la referendum, el răspunzând că decizia sa este luată, este fermă, şi va fi anunţată la momentul potrivit, după finalizarea referendumului.

 

„O aştept pe Macovei să mă aresteze, aştept Parchetul-partid să mă aresteze”

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, ieri, la sediul PNL, că o aşteaptă pe Monica Macovei să vină să îl aresteze, în condiţiile în care europarlamentarul PDL a anunţat public lista cu cei care ar trebui arestaţi pentru iniţierea suspendării preşedintelui Traian Băsescu.

"Eu nu fug în faţa combinaţiilor de putere pe care Traian Băsecu le face. Cum aş putea pleca în momentul în care doamna Monica Macovei anunţă public lista cu oamenii politici care trebuie arestaţi pentru că au iniţiat o procedură democratică susţinută de 8,5 milioane de oameni, cum aş putea să le cer acestor oameni să creadă în continuare în democraţie, să creadă în continuare în puterea votului, să creadă în continuare în faptul că România este o ţară independentă dacă eu aş fugi?", a declarat, marţi, Crin Antonescu, motivând-şi astfel decizia de a nu se retrage din viaţa politică.

El a spus că o aşteaptă pe Monica Macovei să îl aresteze.

"O aştept pe doamna Monica Macovei să mă aresteze. Aştept Parchetul-partid sau partidul-Parchet, care impune minoritar voinţa sa românilor, să mă aresteze pe mine şi pe cei toţi care suntem în slujba acestor oameni", a adăugat Antonescu.

 

„Manifestaţiile de nemulţumire nu sunt masive, deocamdată, dar sunt spontane”

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că manifestaţiile celor nemulţumiţi de decizia Curţii Constituţionale nu sunt masive, deocamdată, dar sunt "curat spontane", el arătând că aceşti oameni au tot dreptul şi tot interesul să se manifeste public.

"Manifestaţiile (...) sunt curat spontane, nici nu sunt masive, deocamdată, şi, din punctul meu de vedere, da, cum am spus şi azi, cred că toţi cetăţenii care sunt nemulţumiţi astăzi, în România, au tot dreptul şi tot interesul să îşi manifeste public, în cadrul legal, aceste nemulţumiri", a declarat, la sediul USL, Crin Antonescu.

El a arătat că, în toată perioada până la decizia Curţii Constituţionale, cei de la USL au avut preocuparea "să nu existe, cel puţin din iniţiativa lor, nici un fel de manifestare publică, fie şi o demonstraţie care era perfect legală, care să pună într-un fel presiune asupra Curţii".

"În sensul acesta, nu aţi asistat la manifestaţii masive pe care puteam să le organizăm, aşa cum am făcut-o şi altă dată, pentru că am socotit că nu prin astfel de mijloace trebuie să înclinăm balanţa unei hotărâri a Curţii Constituţionale, într-o direcţie sau alta. În fond, de ce să mai fi organizat noi manifestaţii, când aveam în sondaje, nu în poveşti, 7,4 milioane de voturi, 90% aproape din cetăţeni care au venit la vot, şi care au fost mulţi. Nu am făcut aşa ceva", a mai precizat liderul PNL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Am fost surprins de decizia Curţii, sunt dezamăgit, frustrat.
 Vizualizări articol: 869 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Am fost surprins de decizia Curţii, sunt dezamăgit, frustrat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)) trimis de
(22 aug 2012, 20:30:12
frustrat esti din nastere antonescule
2.   Sa ramai frustrat pe restul vietii trimis de
(24 aug 2012, 23:29:14
antonescu, spume-mi cu cine tr inprietenesti ca sa-ti xic cine edti. HAHAAAAAA. LOMUNIST FRUSTRS!!!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei