Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 iun 2012 - Anul XVII, nr. 136 (5041)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Îl sun astăzi pe Băsescu. Nu trebuie să intrăm în concursuri de bărbăţie

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că îl va suna în cursul zilei pe preşedintele Traian Băsescu, pentru a discuta despre reprezentarea României la Consiliul European, adăugând că nu vrea să facă din această situaţie o chestiune de orgoliu.

"Repet ceea ce am spus aseară: eu îmi doresc nu un conflict, ci un dialog între instituţii. E foarte clar că, începând cu 7 mai, nu se mai poate ca o singură instituţie, şi anume preşedintele României, să îndeplinească şi funcţiile Guvernului, şi cele ale Parlamentului, ci începem, încet-încet, să revenim - fiecare îşi face partea lui de atribuţii constituţionale. Propunerea şi, de fapt, decizia de ieri a Parlamentului nu este o decizie de excludere a preşedintelui din politica europeană, nici vorbă de aşa ceva, este o decizie înţeleaptă şi constituţională de împărţire a atribuţiilor. Or, eu cred că, prin dialog şi prin înţelepciune, vom ajunge să îşi facă fiecare partea lui constituţională de muncă. În rest, preşedintele a ieşit ieri aşa, la supărare, şi sunt convins că, după ce trec aceste zile, avem dialog şi nu trebuie să ne facem de râs la Bruxelles", a declarat Ponta.

Premierul a adăugat că încă nu a avut o discuţie cu preşedintele Băsescu pe această temă, dar că îl va suna în cursul zilei, explicând că nu este o problemă de orgolii.

"Astăzi îl sun pe preşedinte şi, când are domnia sa timp, voi merge eu la Cotroceni. Aici nu începem să ne jucăm: cine unde vine sau cine dă primul telefon. Îl dau eu. Nu vă faceţi nici o grijă, sunt mai tânăr decât preşedintele Băsescu şi, din acest motiv, trebuie să am mai puţin orgoliu decât domnia sa", a spus Ponta.

El a mai declarat că nu mai poate fi vorba acum despre suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, aşa cum ameninţa când se afla în opoziţie, întrucât acum situaţia s-a schimbat.

"E mai plăcut pentru dumneavoastră să fie pusă problema în termeni conflictuali. De altfel, şi preşedintele ieri, cred că temperamentul domniei sale l-a împins la o parte de conflict. Eu am alt temperament şi eu sunt convins că, prin dialog şi prin înţelepciune, rezolvăm foarte bine lucrurile. M-am lăsat şi eu atras în urmă cu câteva luni, când preşedintele spunea: «N-o să-l pun niciodată pe Victor Ponta prim-ministru, n-o să pun niciodată USL la guvernare». Eu m-am lăsat atras în această capcană a conflictului şi ziceam cum îl suspendăm pe preşedinte. Până la urmă, n-a mai fost cazul, că uite că m-a pus prim-ministru, pentru că realităţile sunt mai puternice decât oricare dintre noi", a spus preşedintele PSD.

Referitor la declaraţiile lui Traian Băsescu, care l-a acuzat pe Victor Ponta de "forţarea notei" şi "slăbiciune" şi care a spus că premierii "trebuie să fie bărbaţi", Ponta a spus că premierul şi preşedintele "nu trebuie să intre în concursuri de bărbăţie".

"Eu cred că prim-ministrul României şi preşedintele României nu trebuie să intre în concursuri de bărbăţie. Eu cred că poate să fie foarte bine o femeie prim-ministru sau o femeie preşedinte. Uitaţi-vă la Olguţa Vasilescu, care a fost foarte bărbată şi a câştigat o primărie într-un oraş în care tradiţionalismul şi chiar abordarea misogină există. Haideţi să fim un pic serioşi!", a spus Ponta.

Prim-ministrul a repetat că decizia Parlamentului este binevenită, întrucât preşedintele are atribuţii legate de apărare şi de politică externă, în timp cele ce ţin de politica internă sunt de resortul premierului.

Referitor la faptul că Parlamentul a adoptat o declaraţie, nu o hotărâre, Victor Ponta a explicat situaţiile în care sunt adoptate cele două.

"Eu vă reamintesc că au fost hotărâri pe care preşedintele nu le-a respectat. Conform Constituţiei, articolul 65, litera k şi Regulamentului şedinţelor comune, Parlamentul adoptă diverse acte: când e vorba de legi, sunt legi. Hotărârile se adoptă pentru numirea unor persoane. În schimb, când nu e vorba de persoane, ci e vorba de principii, se adoptă declaraţii. Vă reamintesc: cea mai faimoasă declaraţie a Parlamentului României a fost cea adoptată la propunerea preşedintelui, şi anume cea de condamnare a comunismului. Eu cred că a fost foarte bună şi preşedintelui i-a plăcut", a mai spus Ponta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Îl sun astăzi pe Băsescu. Nu trebuie să intrăm în concursuri de bărbăţie.
 Vizualizări articol: 363 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Îl sun astăzi pe Băsescu. Nu trebuie să intrăm în concursuri de bărbăţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei