Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 iun 2012 - Anul XVII, nr. 136 (5041)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul de Interne primeşte de la Guvern 10 milioane lei, Zaharescu nu poate indica însă suma

Bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor a fost suplimentat de Executiv cu 10 milioane lei din Fondul de rezervă, suma fiind însă indicată prin surse deoarece purtătorul de cuvânt al Guvernului nu a putut indica cifra, motivând că "în şedinţe nu se spun niciodată cifre, ci doar «se aprobă»".

Deşi are la dispoziţie actele normative în forma aprobată de Guvern, purtătorul de cuvânt al Executivului, Andrei Zaharescu, nu a putut răspunde întrebărilor presei privind suma exactă alocată de Guvern pentru MAI.

"Nu am această informaţie (a sumei exacte - n.r.). Hotărârea este aprobată, dar în şedinţele de guvern nu se spun cifre. În şedinţele de guvern se spune «se aprobă» sau nu. Da ? «Hotărâre de guvern privind aprobarea sau...», dar acolo niciodată nu se trece suma. Niciodată !", a spus Zaharescu, deşi această procedură de discuţie în timpul şedinţelor de guvern este folosită de foarte mulţi ani şi nu a ridicat niciodată probleme în prezentarea informaţiilor la finalul reuniunilor.

Atenţionat de presă că poate totuşi afla suma exactă dacă se uită în textul hotărârii aprobate de Guvern, chiar dacă cifra nu este rostită cu glas tare de către miniştri în timpul dezbaterilor din şedinţă, Zaharescu a citit doar titlul hotărârii de pe ordinea de zi a şedinţei, care nu indică suma.

Faptul că Guvernul va aproba, miercuri, această hotărâre a fost anunţat anterior de către premierul Victor Ponta.

La sfârşitul săptămânii trecute, premierul Victor Ponta a promis ministrului de Interne că va aviza, luni, alocarea fondurilor necesare plăţii unor drepturi financiare restante sub condiţia unei bune organizări a alegerilor, ministrul răspunzând în glumă că, dacă banii nu sunt alocaţi, poliţiştii şi jandarmii vor "asalta" Finanţele.

Luni, după alegerile locale, şeful Guvernului a declarat, luni, că este foarte mulţumit de modul în care Poliţia, Jandarmeria şi restul instituţiilor implicate în procesul electoral şi-au "făcut datoria" în organizarea alegerilor şi a precizat că vor fi alocate fonduri suplimentare pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul de Interne primeşte de la Guvern 10 milioane lei, Zaharescu nu poate indica însă suma.
 Vizualizări articol: 595 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul de Interne primeşte de la Guvern 10 milioane lei, Zaharescu nu poate indica însă suma0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei