Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 ian 2012 - Anul XVII, nr. 13 (4918)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După o săptămână

Boc: Raed Arafat revine la Ministerul Sănătăţii pe postul deţinut anterior

Doctorul Raed Arafat va reveni în Ministerul Sănătăţii pe postul de subsecretar de stat, decizie luată în urma unei discuţii pe care acesta a avut-o şi cu preşedintele Traian Băsescu, a anunţat premierul Emil Boc.
El a precizat totodată că medicul Andrei Georgescu, care a preluat postul de subsecretar de stat, va reveni la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.
Premierul a arătat că Arafat va lucra inclusiv la proiectul noii legi a sănătăţii, fiind un expert în domeniu.
Raed Arafat a demisionat, săptămâna trecută, din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

 

Boc: Arafat revine în minister deoarece există voinţă de "ambele părţi", după discuţia cu Băsescu

Doctorul Raed Arafat va reveni în Ministerul Sănătăţii pe postul de subsecretar de stat deoarece există voinţă "din ambele părţi", acesta având ieri dimineaţă o discuţie şi cu preşedintele Traian Băsescu, a declarat premierul Emil Boc.
"În cursul acestei zile, domnul Raed Arafat a avut întâlniri atât cu preşedintele, cât şi cu mine, iar concluzia este aceasta: domnul Arafat îşi va relua postul de subsecretar de stat", a spus Boc.
El a precizat că Arafat a avut o discuţie şi cu ministrul Sănătăţii, Ladsilau Ritli.
"Arafat rămâne acelaşi expert şi profesionist în domeniul pe care l-a consacrat şi va lucra, din fruntea ministerului, inclusiv la domeniul nou, va fi unul dintre membrii echipei de redactare a noii legi care vizează sănătatea", a spus şeful Guvernului.
Întrebat de jurnalişti ce anume l-a determinat să decidă reinstalarea lui Arafat la Ministerul Sănătăţii, Boc a arătat că există voinţă "din ambele părţi".
"Existând voinţă din ambele părţi, atât din partea lui Arafat, cât şi a noastră. Dacă cele două voinţe s-au întâlnit, cred că este bine ca profesioniştii şi specialiştii să îşi facă datoria în continuare şi să contribuie la perfecţionarea sistemului de sănătate", a afirmat premierul.
El nu a dorit să răspundă de ce nu a existat această voinţă şi în urmă cu mai multe zile, reluând doar ideea că Arafat a discutat, ieri dimineaţă, inclusiv cu preşedintele Traian Băsescu.
Premierul a mai arătat că medicul Andrei Georgescu, care preluase postul de subsecretar de stat, a "optat" să revină la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti în urma unei discuţii pe care a avut-o cu acesta şi i-a mulţumit pentru efort şi sprijinul pe care îl va acorda în continuare echipei de la Ministerul Sănătăţii.

 

Arafat: Am fost şocat de susţinerea şi încrederea pe care populaţia o are în mine

Raed Arafat, renumit subsecretar de stat, a declarat ieri că a fost şocat de susţinerea şi încrederea pe care populaţia o are în el, iar ce s-a întâmplat în ultimele zile, după plecarea lui din Ministerul Sănătăţii, i-a arătat că lumea are încredere în sistemul de urgenţă actual.
"Personal am fost şocat de susţinerea populaţiei şi de încrederea pe care o are populaţia în doctorul Raed Arafat. Ce s-a întâmplat după plecarea mea mi-a arătat că lumea are încredere în sistemul de urgenţă", a spus subsecretarul de stat.
Subsecretarul de stat a subliniat că din acest motiv consideră că se întoarce într-o poziţie dificilă, pentru că cerinţele sunt şi mai mari şi responsabilitatea este mai mare.
El a adăugat că motivul pentru care a plecat de la Ministerul Sănătăţii nu mai există, proiectul Legii sănătăţii care aducea schimbări sistemului de urgenţă fiind retras şi urmând să se discute un nou proiect de act normativ.
"Este normal că, în urma discuţiilor, la invitaţia preşedintelui şi a premierului, am acceptat să revin la aceeaşi funcţie, pentru a continua activitatea", a spus Raed Arafat.
El a precizat că a spus când a plecat de la MS că este dispus să revină, pentru că rămâne persoană tehnică, care se ocupă de sistemul de urgenţă, împreună cu colegii lui.

 

Nicolăescu despre Arafat: Băsescu şi Guvernul fac un pas înapoi, încercând să înşele opinia publică

Fostul ministru al Sănătăţii, deputatul PNL Eugen Nicolăescu, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Traian Băsescu şi Executivul au făcut, prin renumirea lui Raed Arafat în aceeaşi funcţie în Ministerul Sănătăţii, un pas înapoi, încercând să micşoreze nemulţumirea populară.
"E un pas mare înapoi - cel pe care îl fac Guvernul şi Traian Băsescu sub forma unei acţiuni perverse, nerecunoscând că au greşit atunci când l-au tratat cu umilinţă pe Raed Arafat şi încercând să micşoreze nemulţumirea populară punându-l la loc", a spus Nicolăescu.
El a spus că modalitatea "ascunsă" prin care Emil Boc şi Traian Băsescu au utilizat-o în cazul repunerii acestuia în funcţie este o "încercare parşivă", "mişelească", de a înşela atenţia opiniei publice.
"Mişcarea disperată de nerecunoaştere a propriilor erori nu va schimba percepţia publică. Cetăţenii nu mai pot fi minţiţi. Direcţia protestelor se îndreaptă acolo unde trebuia să fie de la început, către puterea actuală, adică Traian Băsescu, Emil Boc, Guvern", a spus Nicolăescu, precizând că soluţia este dată de organizarea alegerilor anticipate.
Pe de altă parte, fostul ministru al Sănătăţii a spus că se bucură de revenirea lui Arafat în fruntea medicinii de urgenţă din România.
"Mă bucur, în calitate de cetăţean, că în fruntea medicinii de urgenţă a fost reaşezat cel mai bun profesionist recunosctut de către toţi. Este de aşteptat ca Raed Arafat să consolideze ceea ce a început încă din 2006 prin transformarea medicinii de urgenţă într-o «rara avis» a sistemului sanitar românesc", a spus Nicolăescu.

 

Kelemen: Salut întoarcerea lui Arafat la MS, înseamnă întoarcerea unui om valoros în sistem

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a salutat revenirea lui Raed Arafat în funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, fiind de părere că aceasta înseamnă că un om valoros se întoarce în sistem, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, ieri, corespondentului MEDIAFAX că se bucură că şi colegii din PDL au înţeles că este nevoie de această reîntoarecere.
"Salut decizia de întoarcere a lui Raed Arafat la Ministerul Sănătăţii, care înseamnă întoarcerea unui om valoros în sistem. Am spus de mai multe ori că regret enorm demisia sa şi sunt convins că e nevoie de Raed Arafat, de experienţa lui, de consecvenţa lui, de tot ce a făcut până acum. Au fost discuţii, în ultimele două zile cu Arafat şi mă bucur că a acceptat să revină la Ministerul Sănătăţii şi cred că a fost o decizie corectă. Mă bucur că şi colegii din PDL au înţeles că este nevoie de această reîntoarcere şi că premierul Boc a şi acceptat să îl numească în funcţia de subsecretar de stat", a spus Kelemen.
Potrivit acestuia, în momentul de faţă nu este nevoie de grabă, de "o forţare a lucrurilor" în ceea ce priveşte o nouă Lege a sănătăţii, ci de o dezbatere foarte atentă pe tot ce înseamnă sistemul sanitar.
"Lucrurile care funcţionează bine nu trebuie schimbate şi acolo unde există probleme trebuie văzut dacă e nevoie de o nouă lege sau trebuie modificată legea actuală, eventual rezolvarea problemelor prin legislaţie secundară. Eu sunt adeptul analizei, concluzii formulate de specialişti, iar apoi se poate lua o decizie dacă e nevoie sau nu de o nouă lege. Nu aş vrea să spun că mâine-poimâine vom avea o nouă lege, că avem nevoie de o nouă lege", a afirmat Kelemen Hunor.
Preşedintele UDMR s-a declarat convins că o contribuţie a lui Raed Arafat pentru ceea ce înseamnă sistemul medical este "esenţială" şi a făcut apel la alţi specialişti din domeniu să se alăture echipei care se ocupă de analiza problemelor din sistem.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Raed Arafat revine la Ministerul Sănătăţii pe postul deţinut anterior.
 Vizualizări articol: 530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Boc: Raed Arafat revine la Ministerul Sănătăţii pe postul deţinut anterior1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(18 ian 2012, 11:06:00
Roberta Anastase : sunt 5 milioane de protestatari
Elena Udrea : ooo , ce dezvoltat e turismul românesc ?!
Traian Băsescu : intraţi dreq în case , găozari !!!
Poporul Român : băsiştilor , din cauza voastră cerşesc

Băsescuman tace chitic în bocanci ( i-o fi frică ? )
Fluturman e bucuros . La el acasă nu-i mare “circul”
PDLman mai are un pic şi crapă ( pardon : abdică )
Românu’man va scoate băsismul afară (cu dricul )

Flutur : am creat o Bucovină nouă ( nu vouă )
Lungu : am creat un oraş după chipul şi asemănarea mea
Afară (deşi-i secetă ) cu injurii plouă
În sfârşit mă face naţia asta să fiu mândru de ea !!!!!!!!!!
1.1  RE: * trimis de
(18 ian 2012, 11:16:27
să trăiţi bine !
2.   Revine trimis de
(18 ian 2012, 16:35:20
In acceasi zi cu revenirea au aparut pe presa articole cu coruptia pe care o patrona prin fundatia SMURD, licitatii trucate, salarii uriase pe care le incaseaza de la fundatie, etc. Al dracu' coincidenta !
2.1  RE: Revine trimis de
(18 ian 2012, 19:25:52
MAINE E UN MITING DE LA CARE VOR LIPSI DOAR CEI CE TRAIESC BINE !!!! ( ORA 16 )

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei