Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 ian 2012 - Anul XVII, nr. 7 (4912)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Badea: E nevoie de o dezbatere amplă a propunerii de introducere a dreptului de vot de la 16 ani

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Oana Badea a declarat, marţi, la Târgu Mureş, unde a participat la Consiliul Naţional al Elevilor, că este nevoie de o dezbatere amplă a propunerii de introducere a dreptului de vot de la 16 ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Oana Badea a declarat că ministerul pe care îl reprezintă "este parte a oricărei dezbateri care priveşte o modificare de acest gen", adăugând că propunerea de introducere a dreptului de vot de la 16 ani presupune modificarea legii electorale.

Badea a făcut aceste declaraţii după ce o serie de delegaţi la Adunarea Generală a Consiliului Naţional al Elevilor (CNE), care are loc la Târgu Mureş, s-au declarat în favoarea propunerii de introducerea a dreptului de vot începând cu vârsta de 16 ani, afirmând că tinerii pot vota responsabil şi la această vârstă, mai ales dacă în prealabil au loc campanii de informare a lor.

"Ministerul Educaţiei este partener cu CNE şi încercăm să stimulăm o poziţie pro membru al cetăţii, o poziţie civică pentru tinerii noştri. Pe de altă parte, există alte instituţii care trebuie să decidă dacă în România votul trebuie să înceapă la 16 ani şi care sunt argumentele, în urma unei dezbateri ample", a spus Badea.

Pe de altă parte, inspectorul şcolar general al judeţului Mureş, Dumitru Matei, a apreciat că elevii nu au încă maturitatea de a decide politic la 16 ani, însă "spiritul civic e binevenit" şi aceştia se pot implica în alegerea celor care să îi reprezinte în structurile de tineret.

Zeci de tineri din toată ţara, reprezentanţi ai consiliilor judeţene ale elevilor, participă, începând de marţi şi până vineri, la Palatul Culturii din Târgu Mureş, la Adunarea Generală a Consiliului Naţional al Elevilor (CNE), însoţiţi de profesori coordonatori.

CNE are ca scop, printre altele, alegerea unor noi structuri de conducere. Pentru preşedinţia CNE s-au înscris Andrei Novac (Bihor) şi Andrei Bogdan Petre (Constanţa), în timp ce pentru funcţia de secretar candidează trei tineri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Badea: E nevoie de o dezbatere amplă a propunerii de introducere a dreptului de vot de la 16 ani.
 Vizualizări articol: 667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Badea: E nevoie de o dezbatere amplă a propunerii de introducere a dreptului de vot de la 16 ani5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei