Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 dec 2011 - Anul XVI, nr. 296 (4894)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministru olandez: Opoziţia privind Schengen nu este legată de zarzavaturi, ci de corupţie

Opoziţia Olandei privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen "nu are nicio legătură cu zarzavaturile, ci este legată de corupţie", a reacţionat ministrul olandez al Imigraţiei, sperând că Bucureştiul va respecta piaţa comunitară şi nu va demonstra din nou că România nu aparţine la Schengen.

"Mersul la cumpărături este mai amuzant când prin preajmă este preşedintele României, Traian Băsescu", notează blogul revistei The Economist, prezentând declaraţiile făcute sâmbătă, într-un supermarket, de Traian Băsescu. Întrebat de jurnalişti cum i se par preţurile, Băsescu răspunsese sâmbătă: "Au crescut şi mai ales la zarzavaturi. Nu mai sunt zarzavaturi româneşti. Trebuie să recunosc că am evitat cât am putut zarzavaturile olandeze. Am preferat să cumpăr turceşti şi spaniole, dacă tot nu sunt româneşti. Şi cred că este bine să nu cumpărăm zarzavaturi olandeze".

"Dar de ce l-au înfuriat nevinovatele zarzavaturi şi salate olandeze pe preşedintele României? Totul a început în septembrie, când Olanda s-a opus propunerii de admitere a României şi Bulgariei în Spaţiul Schengen, argumentând că cele două ţări nu depun suficiente eforturi pentru combaterea corupţiei", notează analiştii de la The Economist.

"În replică, autorităţile române au decis să boicoteze exporturile olandeze de lalele, mai multe camioane fiind oprite la frontierele române sub pretextul unor probleme sanitare. Blocada a fost suspendată peste câteva zile, când devenise evident că era nevoie de ceva mai mult decât boicotarea exporturilor de lalele pentru exercitarea de presiuni asupra Olandei. Dar noile declaraţii ale domnului Băsescu sugerează că ar putea urma o nouă rundă de diplomaţie prin boicot. Este improbabil să aibă mai mult succes. Olanda doreşte să vadă reforme în justiţia coruptă din România", adaugă blogul The Economist.

Conform The Economist, tentativele de a-i face pe olandezi să cedeze au eşuat, iar acest lucru s-a văzut cu ocazia Consiliului UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne de la Bruxelles. "Iar recenta intervenţie a domnului Băsescu pare să nu fi ajutat prea mult", notează The Economist, prezentând replica ministrului olandez al Imigraţiei.

"Problemele nu au nici o legătură cu zarzavaturile, ci sunt legate de corupţie. Sper că preşedintele român va respecta piaţa comunitară, altfel am mai putea găsi un motiv pentru care România nu aparţine Spaţiului Schengen", a declarat Gerd Leers.

Marţi, Leers declara că Olanda continuă să se opună aderării României şi Bulgariei la Schengen, precizând că cele două ţări trebuie să înregistreze progrese clare în combaterea criminalităţii şi corupţiei, progrese ce vor trebui constatate în viitorul raport al CE, din martie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministru olandez: Opoziţia privind Schengen nu este legată de zarzavaturi, ci de corupţie.
 Vizualizări articol: 477 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministru olandez: Opoziţia privind Schengen nu este legată de zarzavaturi, ci de corupţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei