Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 dec 2011 - Anul XVI, nr. 296 (4894)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MS cere peste 435 de milioane de lei pentru medicamente, din Fondul de rezervă bugetară

Ministerului Sănătăţii cere suplimentarea bugetului cu peste 435 de milioane de lei din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului, pentru plata medicamentelor, astfel încât să nu fie înregistrate la sfârşitul anului restanţe mai vechi de 90 de zile peste termenul de decontare.

Printr-un proiect de Hotărâre de Guvern supus, ieri, dezbaterii publice, Ministerul Sănătăţii propune alocarea sumei de 435.546.000 lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2011, pentru plata medicamentelor cu şi fără contribuţie personală.

Ministerul Sănătăţii precizează că prin aprobarea acestui act normativ se asigură fonduri suplimentare pentru decontarea medicamentelor cu şi fără contribuţie personală, evitându-se înregistrarea de arierate la finele anului.

În acest an, bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate a fost aprobat în condiţiile de austeritate impuse de situaţia economică a ţării, afectată de criza mondială, se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

În aceste condiţii, bugetul Fondului a fost strict dimensionat, existând în prezent unele programe şi acţiuni insuficient finanţate, fapt care ar conduce la înregistrarea de noi arierate, se precizează în documentul citat.

Proiectul de Hotărâre de Guvern prevede totodată că Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate răspund de modul de utilizare, în conformitate cu dispoziţiile legale, a sumei ce va fi alocată prin acest act normativ.

De asemenea, Ministerul Finanţelor Publice va fi autorizat să introducă, la propunerea ordonatorilor principali de credite, modificările corespunzătoare în structura bugetului de stat, în volumul şi structura bugetului Ministerului Sănătăţii şi în veniturile şi cheltuielile bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate pe anul 2011.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MS cere peste 435 de milioane de lei pentru medicamente, din Fondul de rezervă bugetară.
 Vizualizări articol: 372 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MS cere peste 435 de milioane de lei pentru medicamente, din Fondul de rezervă bugetară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei